Образователен летен лагер на АУБ в Благоевград събра на едно място ученици от над 10 страни

02 Юли 2018 | 13:13
0 коментара
Култура

Превърналият се в традиция летен лагер на Американския университет в България (АУБ) бе открит днес в Благоевград.

Събитието се провежда в модерния кампус на висшето учебно заведение в Благоевград и продължава до 14 юли. В него участват над 100 ученици от повече от 10 страни, сред които България, Грузия, Испания, Казахстан, Русия, Украйна, Франция, САЩ, Молдова и Черна гора. С пълна стипендия в лагера се включи победителят от националното състезание по творческо писане.

Обучението се провежда изцяло на английски език. Програмата предлага 7 образователни курса, от които всеки участник може да избере два. Те са бизнес, журналистика и творческо писане, компютърни умения, театър, лидерство, комуникационни умения и кариерно ориентиране. След приключването на лятната програма всички ученици получават от АУБ сертификати за участие в нея.

 Освен ежедневните образователни курсове и извънучебни дейности, учениците ще покажат своите певчески заложби на „Вечер на караокето“. Сред заплануваните дейности са „Вечер на киното“, включване в доброволчески дейности и „Международна вечер“. 

Ежегодното събитие успешно съчетава полезното с приятното – получаването на знания в мултикултурна среда, създаване на приятелства, дискусии в неформална среда и богат избор от спортни дейности, като тенис, баскетбол, волейбол, пилатес, фитнес, кикбол, зумба и други. В програмата са включени кино прожекции, групови игри и състезания, занимания по изкуство, кулинария, фотография и много други. За почивните дни са предвидени екскурзии до места с голямо културно и историческо значение в България.

Добавете Вашия коментар

TOP