ОБРАТНО НА ТЕРЕНА: Кипърци позлатиха Митко Бербатов - футболната легенда ще тренира деца на Малдивите

31 Май 2019 | 13:58
0 коментара
Любопитно

Димитър Бербатов се завърна към футбола. Бившият национал се отказа от спортната си кариера във футболните тимове, но вече уверено прави първи стъпки в треньорския занаят. Срещу солиден хонорар Берба тренира деца в един от най-баровските комплекси в Кипър. Курсът е част от програмата "Футбол Ескейпс", която събира най-големите звезди на спорта от близкото минало.

 

Българинът води курс в продължение на една работна седмица, по време на който ще обучава деца на възраст между 5 и 15 години. Според запознати, за това той получава хонорар с шестцифрена сума. Колегите на Бербатов от "Манчестър" Рио Фърдинанд и Уес Браун също ще се включат, пише ежедневник. 

Родителите на всяко дете плащат по 550 паунда на седмица за удоволствието да тренира под ръководството на българската звезда. Курсът на Бербатов започна на 27 май и ще продължи до края на месеца.

Българинът има предостатъчно време за удоволствия и глезотии в баровския комплекс. Неговият работен ден продължава два часа, а спортистът тренира децата от понеделник от 4 до 6 часа следобед. През останалото време се наслаждава на красотата на острова на Афродита.

За Бербатов това е втори опит да тренира деца. Преди година той участва в същата програма, но в Дубай. Един от следващите лагери ще е на Малдивите, а футболистът очевидно се е насочил към треньорството. Той завършва образованието си в НСА и усилено се подготвя за наставник на мъжки отбор.

Добавете Вашия коментар

TOP