ОБРАТ ПО ДЕЛО С ВИСОК ОБЩЕСТВЕН ИНТЕРЕС В ДУПНИЦА! Условни присъди за убийството на Отвертката

20 Май 2020 | 18:00
0 коментара
Общество

Тричленен състав на Апелативен съд – София с председател Снежана Душкова и членове Иван Стойчев и Карамфила Тодорова постанови  условни присъди за фамилия Карастоянови от Дупница. 

Стоматологът Владимир и синовете му  Николай и Иван обжалваха пред по-горна инстанция , наложените наказания от Окръжен съд –Кюстендил за убийство на гарда на братя Галеви, Николай Радев- Отвертката.  Обвиненията на тримата – Николай като извършител и помагачи  Владимир и Иван за убийство, са преквалифицирани. Според магистратите от САС  и тримата  са съизвършители. Размерите на наложените им от първоинстанционния Кюстендилски окръжен съд наказания са намалени.

Както Струма писа кюстендилски окръжен съд в съдийски състав с председател Мирослав Начев  даде осъдителни присъди:за Николай Карастоянов 15 години лишаване от свобода, за брат му Иван Карастоянов 13 и за баща им Владимир Карастоянов 9 години.

Със свое решение Апелативния съд и на тримата постанови три години лишаване от свобода с изпитателен срок от пет години.

Предстои още едно обжалване от страна на обвинението пред ВКС.в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP