Обявиха грипна епидемия в Софийска област и Бургаско

24 Януари 2018 | 13:07
0 коментара
Общество

РЗИ – Софийска област обявява грипна епидемия на територията на цялата Софийска област от утре, 25.01.2018г., с всички произтичащи от това противоепидемични мерки и преустановяване на учебните занятия за пет календарни дни, до 29 януари включително.

Грипна епидемия е обявена и на територията на област Бургас. На Регионално управление на образованието в Бургас е препоръчано да бъдат преустановени учебните занятия от днес следобед до понеделник, 29 януари включително.

До второ нареждане се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и провеждането на профилактични имунизации, съобщиха от МЗ.

Регионалните здравни инспекции следят епидемичните показатели и предприемат незабавни мерки, тъй като картината на заболяваемостта е динамична.

Поради висока заболеваемост в 314 училища в страната днес няма да има учебни занятия, съобщиха от МОН. От 24 до 26 януари в 121 училища в област Стара Загора ще бъдат в грипна ваканция.

В област Бургас 138 училища от днес са в грипна ваканция до 29 януари. В 17 училища в община Благоевград също няма да се учи днес. До 24 януари продължава и грипната ваканция за СУ „Васил Левски“ в град Опака, област Търговище.

От 24 до 26 няма да има учебни занятия в СУ“ Св. св. Кирил и Методий“ в Криводол, област Враца.

Поради висока заболеваемост днес не се учи и в ПГСС “Св. Георги Победоносец“ в Суворово, област Варна. В Пловдивска област няма да учат 4 училища– ОУ „Св. Св. Кирил и Методий в село Стрелци, НУ „Св. Св. Кирил и Методий“- село Борец, СУ „Христо Смирненски“ и ПГ „Зл. Бояджиев“ в град Брезово. В област Хасково няма да има занятия в 15 училища – СУ „Д-р П. Берон“ - гр. Свиленград, ОУ „Христо Ботев“ - с. Крепост, ОУ „Васил Левски“ - с. Ябълково, ОУ „Д. Матевски“ - град Меричлери, ОУ „Христо Смирненски“ в село Радиево и 10 училища в Димитровград. В област Габрово е обявена грипна ваканция за 6 училища – СУ „М. Райкович“ и ПГИ „Рачо Стоянов“ в град Дряново, ОУ „Проф. П.Н.Райков“, СУ „П.Р. Славейков“ и НГПИ „Тревненска школа“ в град Трявна, както и ОУ „В.Левски“ – с. Плачковци В Софийска област няма да има учебни занятия в СОУ „Хр. Ботев“ – Горна Малина, поради ремонт на отоплителната инсталация, и в ОУ „Иван Вазов“ в Мусачево. В област Кюстендил от 24 до 26 януари няма да има занятия в 7 училища - ОУ“ Н. Вапцаров“, СУ „Хр. Ботев“ и ПГ в гр. Бобов дол, ОУ „Хр. Ботев“ - село Невестино, НУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Раждавица, ОУ „Хр. Павлович“ и СУ „Св. Климент Охридски“ в град Дупница. В ОУ „Хр.Ботев“ в ямболското село Кукорево също няма да се учи на 24 януари. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP