Обявена е втората покана за набиране на проектни предложения по Програмата за трансгранично сътрудничество Гърция-България

14 Декември 2015 | 18:43
0 коментара
Общество
Обявена е втората покана за набиране на проектни предложения по Програмата за трансгранично сътрудничество Гърция-България

 

Обявена е втората покана за набиране на проектни предложения по Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция – България 2014 – 2020 г., съобщават от Областен информационен център – Благоевград. Бюджетът на поканата е в размер на 35 200 000 евро.
 

Поканата е отворена за проектни предложения по следните приоритетни оси – ПО 2 „Устойчив и приспособим към климата трансграничен регион“ и ПО 4 „Трансграничен регион с висока степен на социално приобщаване“.

 

По Приоритетна ос 2 ще бъдат финансирани проектни предложения, целящи съхраняване, опазване, популяризиране и развитие на природното и културното наследство. Освен това, опазване и възстановяване на биологичното разнообразие и почвите и насърчаване на иновативни технологии с цел подобряване на защитата на околната среда.

 

По Приоритетна ос 4 финансиране ще получат проекти, насочени към насърчаване на социалното приобщаване, борбата с бедността и всяка форма на дискриминация. Ще бъдат допустими инвестиции в здравна и социална инфраструктура, която допринася за националното, регионалното и местното развитие и осигуряване на подкрепа за социални предприятия.
 

Допустими бенефициенти по програмата са национални, регионални и местни власти, организации, управлявани от публичното право и неправителствени организации, отговарящи на определени условия.
 

Крайният срок за подаване на проектните предложения е 31.03.2016 г.

 

Подробна информация и документите за кандидатстване могат да бъдат намерени на електронната страница на програмата.

 

 

Добавете Вашия коментар

TOP