Обявена е епидемия за 7 области в България! Над 460 училища и детски градини са затворени заради грипна ваканция

21 Януари 2019 | 07:08
0 коментара
Общество

 Над 460 училища и детски градини в страната са затворени заради грипна ваканция. Епидемия е обявена за 7 области.

От днес в принудителна ваканция излизат децата от Смолянска, Пазарджишка област, както и в Самоков. В Бургаско, Старозагорска област и Шумен ваканцията беше продължена до вторник.

Пикът на грипната епидемия у нас все още не достигнат, съобщи директорът на Националния център по заразни и паразитни болести Повече ще боледуват млади, повече ще боледуват хора в трудоспособна възраст. Предстои разпространението на грипа в повечето области и за това трябва да се усилят личните мерки. Никакъв контакт с болни, тоалетни кърпички. Когато някой кашля в градския транспорт вадим кърпичката и я слагаме на лицето. Да се проветрява. Най-хубавото време да се проветрява е моментът, когато вали сняг. Тогава е най-чистият въздух и трябва да се проветрява.

 Последните данни показват, че от грип в момента боледуват около 100 хиляди души. Миналата година по това време броят на заразените е варирал между 200 и 400 хиляди на седмица. "Повече ще боледуват млади, повече ще боледуват хора в трудоспособна възраст. Предстои разпространението на грипа в повечето области и за това трябва да се усилят личните мерки. Никакъв контакт с болни, тоалетни кърпички. Когато някой кашля в градския транспорт вадим кърпичката и я слагаме на лицето. Да се проветрява. Най-хубавото време да се проветрява е моментът, когато вали сняг. Тогава е най-чистият въздух и трябва да се проветрява", каза още Повече ще боледуват млади, повече ще боледуват хора в трудоспособна възраст.

Предстои разпространението на грипа в повечето области и за това трябва да се усилят личните мерки. Никакъв контакт с болни, тоалетни кърпички. Когато някой кашля в градския транспорт вадим кърпичката и я слагаме на лицето. Да се проветрява. Най-хубавото време да се проветрява е моментът, когато вали сняг. Тогава е най-чистият въздух и трябва да се проветрява. /БГНЕС и БНТ
 

Добавете Вашия коментар

TOP