Областният управител упражни контрол върху работата на комисията на жп мост в село Митино

19 Март 2015 | 19:15
0 коментара
Общество

Днес областният управител на област Благоевград Бисер Михайлов, със заповед, разпореди на специално назначена експертна комисия, да се събере и да се направи оглед и набелязване на конкретни мерки и мероприятия за проектиране и извършване на укрепителни работи на жп мост, намиращ се в междугарието на Генерал Тодоров, община Петрич. В комисията участват експерти от: Железопътна секция – София, Регионална дирекция ПБЗН, Басейнова дирекция, РИОСВ и представители на община Петрич.

На място комисията реши:

1.Незабавно почистване на речното корито от дървесината, която подприщва средните устои на моста, като днес се прави подготовка за тази дейност, а утре се очаква община Петрич да извърши самото почистване.

2.Изграждане на земно-насипна дига, която според комисията ще отклони речния поток от средния стълб.

3.Повдигане на моста с хидравлични крикове, т.к. при днешното измерване е установено 10-сантиметрово пропадане на устоите. След повдигането ще бъдат поставени метални ламели, които да хоризонтират моста, след което ще бъдат изправени и релсите на железопътното трасе.

След извършване на горните работи трасето ще бъде тествано със съответното натоварване и ако няма ново слягане движението ще бъде възстановено. Ако при тестването обаче се установи слягане, следва да бъдат набелязани други мерки, за изпълнението на  които ще се изисква повече време. По нареждане на Областния управител дейностите по укрепване и тестване на трасето следва да приключат до края на тази седмица.

Областният управител изиска от комисията всички констатации и предложения да бъдат протоколирани, а решенията да се изпълнят в най-кратък срок, така че да се гарантира нормалната експлоатация на моста.

Добавете Вашия коментар

TOP