Областният управител Бисер Михайлов с последна информация за падналата фасада на мол Ларго в Благоевград

24 Септември 2018 | 20:49
2 коментара
Общество

Областният управител на Благоевград с последна информация за инцидента, застрашил човешки животи.

"Предприети са всички мерки за безопасност на хората и сега ще разширим зоната, защото вятърът продължава”, каза областният управител на Благоевград Бисер Михайлов, който пристигна на мястото в центъра, където се срути цялата фасада на мол Ларго.

Той увери, че е обходен целият магазин, всички хора са изведени и няма никой пострадал. Електричеството е спряно. “Няма да започне разчистване на отломките, докато не спре вятърът”, увери Михайлов. На място има линейка и пожарна.

Михайлов допълни, че се очакват още полицейски сили и служители на Областна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”. Уведомен е собственикът, който пътува към града. Падналата фасада е ламаринена и тежи много. За щастие обаче плоскостите са вързани с въжета и не са успели да се разлетят по-надалеч.

Припомняме, че по рано днес бурният вятър събори цялата фасадна стена на мол Ларго в идеалния център на Благоевград.

Падна цялата метална обшивка на източната страна на сградата. Минути по-късно падна и част от южната фасада. На място пристигнаха пожарни и линейки. Служители на службата за аварийно спасителни операции започнаха да почистват отломките от металните парчета в търсене на затиснали хора, за каквито подозрения имаше. 

За щастие пострадали хора няма. Служителка в заведение наблизо заяви, че гражданите са успели да се отдалечат на безопасно разстояние в момента, в който са започнали да падат метални части от фасадата. Двайсет души са се намирали в кафето, което е на покрива на мола. Първо са усетили миризма на дим, след това са се чули трясъци. Хората са се разбягали и излезли от сградата. Час след инцидента, случил се в 18.15 часа, целият район на площад „България”, където се намира Ларго мола е отцепен. 

Целият мол е отдаден на концесия за 30 години. През 2014 години на сградата бе сложена новата фасада с обшивката от метални пана. 

Добавени коментари

trizna4kite публикува:
24 Септември 2018 | 22:30
Kato si nemame kmet oblastniq 4e oststramva srammmmmmm deka e kmeto
Ваклинов публикува:
24 Септември 2018 | 21:20
а къдее кмето

Добавете Вашия коментар

TOP