Областният лидер на СДС в Пиринско Димитър Димитров оглави местната Комисия за защита от дискриминация

24 Февруари 2021 | 21:30
0 коментара
Общество

Бившият директор на цигарената фабрика в Благоевград Димитър  Димитров оглави местната Комисия за защита от дискриминация, съобщи в. “Струма”.

Той е назначен за регионален представител на вакантното от година и половина място след внезапната  кончина на юриста Кирил Рамов през юни 2019 г. Димитър Димитров е областен председател на СДС, който е партньор на управляващата партия ГЕРБ на евроизборите и на предстоящите парламентарни. Той е икономист по образование, а професионалната му биография е свързана основно с цигарената фабрика „Благоевград БТ“, като възходът му започва при управлението на ОДС. Тогава той е 1 г. икономически директор и 3 г. и половина изпълнителен директор, а паралелно с това е председател на Борда на директорите на Българо-украинското дружество за производство на цигари. Дружеството разкрива фабрика в Украйна за меки опаковки за цигари, която просъществува 1 година, тъй като след идването на НДСВ на власт е закрита. 

Димитър Димитров бе общински съветник от СДС в ОбС – Благоевград в периода 2003-2007 г. През 2014 г. става областен управител на Благоевград в служебното правителство на проф. Георги Близнашки. След като бе сформиран вторият кабинет на ГЕРБ, чийто партньор стана Реформаторският блок – обединение на няколко десни партии, сред които и СДС, той беше назначен за гл. секретар в РЗИ – Благоевград. По това време директор на РЗИ беше д-р Лена Павлова, която въпреки че се афишира като седесерка, бе уволнена от здравния министър Петър Москов.  

Тогава управленските функции временно пое Димитър Димитров  до назначаването на новия директор на РЗИ  д-р Михаил Кметски. През 2017 г. бе обявен конкурс за мястото гл.секретар в РЗИ, като Димитър Димитров участва, но не бе допуснат до писмена защита, и на мястото бе назначен Методи Манов. Това се случи по време на служебния кабинет „Герджиков“, когато д-р Лена Павлова се върна на шефското място със съдебно решение.

Добавете Вашия коментар

TOP