Областен информационен център - Благоевград отчете извършени дейности по изпълнението на проект „Изграждане и функциониране на Областен информационен център в община Благоевград“.

25 Ноември 2015 | 15:07
0 коментара
Общество
Областен информационен център - Благоевград отчете извършени дейности по изпълнението на проект  Изграждане и функциониране на Областен информационен център в община Благоевград .

Областен информационен център - Благоевград отчете извършени дейности по изпълнението на проект „Изграждане и функциониране на Областен информационен център в община Благоевград“. Проектът, по който е създаден Центъра, е на община Благоевград и се финансира от Оперативна програма „Техническа помощ“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Стойността на проекта е 583 479 лв. като безвъзмездната финансова помощ е 100%.         

За изминалите 4 години близо 2 000 човека са посетили офиса на ОИЦ – Благоевград за да потърсят актуална информация за възможностите, които Оперативните програми предоставят, както и да поставят въпросите, които ги интересуват. В допълнение, експертите на Центъра са отговорили на над 2 500 запитвания по телефон или и-мейл, отчете по време на заключителна пресконференция по проекта, управителят Теменужка Стамболиева.

 

Съществена част от дейността на Центъра са информационните срещи по актуални въпроси за отворени за кандидатстване схеми, които  експертите на ОИЦ - Благоевград регулярно организират и провеждат на място, във всичките 14 общини на областта, както и  обученията на потенциални бенефициенти, събирането на  информация за реализирани проекти по Оперативните програми на територията на област Благоевград. През изминалите 4 години служителите на Областен информационен център - Благоевград са организирали и провели 157 публични събития, в това число информационни и работни срещи с представители на различни институции и организации, открити приемни, пресконференции, национални инициативи. В събитията на Центъра активно са се включили близо 4 300 участници, каза още Стамболиева.

 

За 4 години ОИЦ – Благоевград организира и проведе 9 национални кампании, насочени към различни целеви групи. Това са конкурсът за детска рисунка „Как искам ЕС да промени моя град“, националните допитвания „Достигнаха ли до Вас европейските средства“ и „Първите 7 години на България в ЕС“, конкурсът за младежки проект „Да създаваме ЗАЕДНО европейски проекти“, анкетите „Какво знаем за Споразумението за партньорство“ и „Да създадем ЗАЕДНО България 2020“, инициативата „Да спортуваме ЗАЕДНО“, изложбата „Стъпки по пътя към програмен период 2014 – 2020“ и националната информационна кампания „ЗАЕДНО за съпричастността“.

 

Областен информационен център – Благоевград е част от мрежата от 27 ОИЦ на територията на цялата страна, които предоставят информация за Кохезионната политика на ЕС и възможностите, които тя осигурява на българските организации, институции и граждани да реализират свои проекти с финансовата подкрепа на ЕС. Дейността на Областен информационен център – Благоевград ще продължи и през настоящия програмен период с финансиране по новата Оперативна програма „Добро управление“.

 

Областният информационен център – Благоевград е част от мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Техническа помощ", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Центърът е създаден по проект на Община Благоевград. 

 

За допълнителна информация:

Елена Михова, експерт КИЛ

Областен информационен център – Благоевград

тел. 073/593948; 0893/336729

e-mail: [email protected], [email protected]

signature

Областен информационен център - Благоевград отчете извършени дейности по изпълнението на проект  Изграждане и функциониране на Областен информационен център в община Благоевград .

Добавете Вашия коментар

TOP