Облачно и ветровито днес! Какво време ни очаква през уикенда

16 Август 2019 | 07:36
0 коментара
Общество

Днес с умерен и временно силен, предимно северозападен вятър, ще продължи да нахлува хладен въздух. Максималните температури ще са между 25 и 30 градуса, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

Облачността ще е променлива, по-значителна над източните и южните райони и на места там ще превали и прегърми. Атмосферното налягане е близко до средното за месеца – слабо ще се понижи.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна в часовете преди обяд, и на места ще превали и прегърми. Ще духа предимно умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури на въздуха ще бъдат 25-28 градуса. Температурата на морската вода ще е 26-27 градуса, а вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините

облачността ще е променлива, по-значителна над Родопите, и на места там, главно в следобедните часове, ще превали и прегърми. Ще духа умерен северозападен, по билата – временно и силен западен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 21 градуса, на 2000 метра – около 13 градуса.

В събота, 17 август,

ще преобладава слънчево време. Над източните, след обяд и над планинските райони, ще се развие купеста облачност и на отделни места там ще превали краткотраен дъжд.

Ще духа слаб до умерен вятър от север, който до вечерта в по-голямата част от страната ще стихне. Ще се задържи прохладно, с дневни температури до 26-31 градуса.

В неделя, 18 август,

ще бъде предимно слънчево, ще започне затопляне. Преобладаващите максимални температури ще са между 28 и 33 градуса, с източен вятър по-ниски, до 26-27 градуса, ще остават температурите по Черноморието.

Всичко за времето у нас и по света можете да намерите на Sinoptik.bg

Добавете Вашия коментар

TOP