Обезопасен е пропадналият участък от пътя до село Места

14 Януари 2021 | 10:30
0 коментара
Общество

Път II-19 Банско – Гоце Делчев е обезопасен и проходим. През целия ден и до късно вечерта продължиха укрепителните дейности на пропадналия участък на 66-ти километър. Екипи на АПИ насипваха инертни материали, за да се обезопаси компрометираната част от шосето.

Вследствие на продължителните обилни дъждове, на около 3 км след с.Места пътят пропадна, заради свлякла се към реката земна маса. Това наложи временно спиране на движението, а по-късно организирането му само в едната лента.

Кметът на община Банско Иван Кадев и зам.-кметът Стойчо Баненски съдействаха на пътната агенция и МВР с осигуряване на общинска техника и работна ръка, за да може по-скоро да се стабилизира терена и движението да се пропусне в двете ленти на пътя.

На мястото на пропадналия път в късния следобед пристигна премиерът Бойко Борисов, който обсъди с кмета на Банско усложнената обстановка. Те коментираха необходимите мерки, които трябва да се предприемат за възстановяване на инфраструктурата.

Кметът Иван Кадев и зам.-кметът Стойчо Баненски направиха оглед на речните корита на реката в с. Филипово и на място организираха почистването на пътя с.Места – с.Осеново от няколко нови срутища.

Екипи, в които има представители на АПИ, МВР и Община Банско, остават да дежурят на мястото на пропадналия път. Те ще извършват наблюдение и на други участъци от шосето, които са в близост до речното корито.

На територията на община Банско няма пострадали и бедстващи хора. Снабдяването с хранителни продукти и медикаменти във всички населени места в общината е нормално.

Добавете Вашия коментар

TOP