Нулев сезон за туризма: Масово анулират екскурзии заради коронавируса

12 Март 2020 | 11:25
1 коментара
Бизнес

Загуби за милиони прогнозира бизнеса със стотици отменени туристически резервации, намалени доставки на стоки и затворени културни институции.

Това са първите ефекти от пандемията върху българската икономика, обясняват от бранша за Нова тв. 

Телефоните в туристическите агенции не спират да звънят – минимум по 80 екскурзии на ден се анулират, дори за дестинации, които не са засегнати от коронавируса.

В началото започнаха откази в трицифрени числа. Миналата седмица семейство е отказало да пътува за Куба, обясни управителят на туристическа агенция Александър Балтов. Неосъществени дестинации се очертават през май. Пролетната кампания за хотелите по морето също е в рязък спад. 

Очертава се нулев сезон. Психозата води до отказ от пътувания. Ще има фирми, които няма да могат да издържат, коментира Балтов. В България са засегнати фестивалите на Розата в Казанлък и Карлово.“, показва репортаж на Георги Георгиев. 

Добавени коментари

Хитри и първи! публикува:
12 Март 2020 | 12:59
Още вчера ги усетихме.Как разбраха,че ще има от ЕС "едни пари" и почнаха.До Ангелкова се присламчи и търговеца от Банско-Малин Бистрин.Видите ли потокът от туристи намаля,отказват резервации,затваряме хотели,ресторанти,уволняваме персонал...И все такива хитринки."Та вижте и на нас по някой лев от европейските да ни отпуснете".Ама спрете се бре! Тези помощи са за медикаменти,за дезинфектанти,за маски и защитни облекла...А вие ще понесете тегобата като всеки един от населението от територията, наречена с хубавото име БЪЛГАРИЯ!

Добавете Вашия коментар

TOP