НС "Защита": ”Отровното трио” са на път да изгонят протестиращите и да направят услуга на Борисов

27 Юли 2020 | 18:33
0 коментара
Политика

От НС "Защита" излязохо след следното изявление пред медиите:

"След като Бойко Борисов успя да обедини всички да излязат да протестират против него, за кратко време Отровното трио с поведението си, в опит да яхнат протестите, са на път да изгонят протестиращите от площада и да направят голяма услуга на Бойко Борисов.
Както тръбяха по медиите, че нямат мегафон, така на другия ден, неизвестно кой им подари цял камион с озвучителна техника.

Вече взимайки думата, видяхме, че по нищо не се различават от метода и стила на Бойко Борисов. Едно приказват, друго вършат.

В словата им няма и дума, нито за сериозните социални проблеми, нито за рухналата икономика, нито за вихрещата се спекула, водещи до зловещо обедняване на народа и прогонване на милиони българи извън България.

Явно заради това и площада започва да се изпразва.

Поне това са наблюденията ни от протестите, в които участваме от първия ден.
НС „Защита“ участва активно в протестите против правителството на Кабинета „Борисов 1“ още от 2013 година, и не сме спирали да искаме оставката, както на Кабинета „Борисов 2“, така и на Кабинета „Борисов 3“.

Това, което ни провокира да излезем с настоящото изявление е публикуваният „Апел“ на Триото за масово гражданско неподчинение, за който разбираме от социалните мрежи, и което уж е изпратено до всички синдикати. Очевидно, обаче, това ще се окаже поредната манипулация. Този Апел не е изпратен до НС „Защита“, който участва от първия ден в протестите с искане за оставка на правителството.

Така че, така нареченото „Отровно трио“ да уточни към кои синдикати са отправили поканата си за „масово гражданско неподчинение“, а не след това за неуспехите да се обвиняват всички синдикати.

Категорично сме против да бъдем слагани под общ знаменател с казионните синдикати, които отдавна са доказали, че са част от статуквото и всяко управление, и категорично заявиха ,че няма да участват в протестите.

Предвид изложеното, ние от НС „Защита“ заявяваме категоричната си позиция, че ще бъдем до последния ден на протестите редом с българските граждани, с искане за оставка на Бойко Борисов и неговото правителство. В този ред на мисли, заявяваме, че се разграничаваме от така нареченото „Отровно трио“, което за съжаление подобно на Борисов отказва да води диалог с инакомислещи от тях, и, което се превръща от Отрова, в Противоотрова за Бойко Борисов и неговия Кабинет.

Да не дава Господ въпросното Трио да ни изготви нова Конституция, каквито намерения имат!"Епицентър

Добавете Вашия коментар

TOP