НС ще гледа ветото на президента за Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

12 Януари 2018 | 08:23
1 коментара
Политика

Ново обсъждане на Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, приет от Народното събрание на 20 декември 2017 г. е първа точка за петъчния пленарен ден.

Законът беше върнат за ново обсъждане с указ на държавния глава Румен Радев на 29 декември 2017 г. В сряда на свое заседание Парламентарната правна комисия отхвърли ветото на държавния глава. След решението на комисията президентът заяви, че не е изненадан.

„Всички дебати около Антикорупционния закон и особено събитията от днес показват, че наистина няма политическа воля за реална, всеобхватна и ефективна борба с корупцията. Явно тази борба ще продължи да се води от гражданите и медиите. Това е моята оценка за това, което става днес, за съжаление, каза още тогава Румен Радев. След разглеждането на президентското вето пленарната дейност ще продължи с първо гласуване на Законопроект за изменение на Закона за собствеността. След него депутати ще продължат по гласуването на първо четене на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за устройството и застрояването на Столичната община.

През петъчния ден парламентарен контрол няма да има, за сметка на 19 януари (петък), когато целият ден ще бъде посветен на питания и въпроси до министрите. Следобед председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и членовете на Европейската комисия ще имат срещи в Народното събрание. Гостите ще бъдат в България по повод официалното откриване на Българското председателство на Съвета на ЕС.

В 14.15 часа председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще се срещне с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

В 14.30 часа Жан-Клод Юнкер и Колегиумът на европейските комисари ще разговарят в зала „Изток” с членовете на Председателския съвет на Народното събрание и председателите на парламентарни комисии./БГНЕС
 

Добавени коментари

28 публикува:
16 Януари 2018 | 09:57
Г-н Радев, не си правете труда да премахвате корупцията! Сама птичка пролет не прави ! Стани, стани Юнак балкански, от сън дълбок се събуди!

Добавете Вашия коментар

TOP