Няма прошка в Симитли при неспазване на обществения ред, безопасността на движението и чистотата в общината

26 Юни 2020 | 18:52
0 коментара
Общество

Общински Съвет Симитли актуализира Наредба №1 за осигуряване и спазване на обществения ред, безопасността на движението и чистотата на община Симитли. След проведено заседание бе взето решение за актуалзиация на Наредба №1, в която са поменати всички правила за спазване на обществения ред.

 

Санкции са предвидени за всички, които вдигат шум между 14.00 и 16.00 часа, както и от 23.00 до 08.00. Глоба ще има и за всеки, които поврежда, унищожава, премахва, премества или размества градското и парковото обзавеждане.

 

Глоба ще грози и всеки, който изхвърля угарки от цигари, найлонови торбички, бутилки, употребени билети, люспи от семки, черупки от ядки и всякакви други отпадъци по улиците, площадите, тревните площи, междублоковите пространства, детските площадки, паркове, градинки и други обществени места; Забранено е и писането и драскането по фасадите и стените на сградите, оградите, пътните съоръжения, скулптури, паметници, спирки и други.

 

Ще бъде наказан и всеки, който пали огън на уличните платна, тротоарите, зелените площи, около жилищните блокове, извън специално определените места за приготвяне на зимнина.

 

За нарушенията на настоящата Наредба, които не съставляват престъпления, се налагат наказания: обществено порицание; глоба от 50 до 2 000 лв за физически лица и от 100 до 5 000 лв за еднолични търговци и юридически лица.

 

С всички правила и глоби в  Наредба №1 за осигуряване и спазване на обществения ред, безопасността на движението и чистотата на община Симитли, можете да се запознаете ТУК.

Добавете Вашия коментар

TOP