Няма мърдане! Проверка и на къщите за гости в Разложко

21 Май 2019 | 14:12
4 коментара
Криминално

Проверките на всички къщи за гости, изградени с европейски средства, които стартираха по разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров, обхванаха и  община Разлог.

Обект на проверките са всички бенефициенти, кандидатствали за финансиране по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 година и сключили договори с ДФЗ. 

Проверяващите вече са изискали необходимите справки  от местната администрация, сред които регистри за настанените туристи- български и чужди граждани, информация за заплатените туристически данъци за реализирани нощувки.

Официално регистрираните обекти с такова предназначение на територията на община Разлог са общо 39, като 18 от тях са изградени с европейско финансиране. Осем от къщите за гости са в Разлог, по три в Баня и Годлево, по една в Бачево и Елешница и две в Добърско.

По-голямата част от бенефициентите – общо 12, са кандидатствали директно чрез ДФЗ и 6 са чрез посредничеството на МИГ- Разлог. Кметът на Община Разлог Красимир Герчев заяви, че администрацията оказва пълно съдействие на проверяващите и вече са предоставени всички изискани от тях документи.

„Всеки, който е кандидатствал за европейско финансиране носи персонална отговорност за действията си и ако има нещо, което не е изпълнено ще си понесе последствията“, каза Красимир Герчев и сподели, че лично за него това е рутинна проверка.

Добавени коментари

112 публикува:
22 Май 2019 | 09:24
Вижте ги горе до Сънцевата механа 4-5 къщи са една до друга
дъгата маала публикува:
22 Май 2019 | 09:21
ПРОЕКТИТЕ СА ОДОБРЕНИ С ПОСРЕДНИЧЕСТВОТО-КОМИСИОНАТА-НА ДРУЖЕСТВО МИГ НА КОЕТО УПРАВИТЕЛ Е КРАСИМИР ГЕРЧЕВ ТОИ Е РЕШАВАЛ НА КОИ ДА СЕ ДАВАТ ПАРИТЕ
жоро публикува:
22 Май 2019 | 07:14
Не никои не ги знае,над тях е само господ-безсрамници.
Общината публикува:
21 Май 2019 | 21:58
Нешо друго няма ли за разследване-примерно:някои "хора" които дерибействат повече от 25 двадесет и пет години? Всеки знае кои са

Добавете Вашия коментар

TOP