Няма мърдане: Европейският парламент ще разследва Ангел Джамбазки, иска наказание

20 Декември 2019 | 17:49
1 коментара
Криминално

Давид Сасоли - председателят на Европейския парламент започна разследване срещу българския евродепутат Ангел Джамбазки.

Разследването започва в отговор на искането на председателя на транспортната комисия към европарламента французойката Карима Дали и германския депутат Измаил Ертуг, съобщи Нова.

В началото на седмицата те изпратиха писмо до Сасоли с искане за наказание на българския депутат заради оценки за произхода им, направени от Джамбазки пред медии и чрез социалната мрежа.

Обидените евродепутати са ангажирани с процедурите по пакета „Мобилност”, тема по която активно и емоционално се изказваше по време на предизборната кампания за евровота представителят на ВМРО.

Оценките му за колегите от Европарламента намериха челно място във водещите европейски медии, доста чувствителни на тема расизъм.

А днес часове преди затваряне на европейските институции за празниците на финала на своето председателство Финландия успя да прокара пакета „Мобилност” окончателно.

Добавени коментари

Това не е България да Бълваш Расисъм публикува:
21 Декември 2019 | 07:56
Ами, браво - това не е България да бълваш расистки и подстрекаваш гадно държане към всеки който не е от Български етнически произход. Или да правиш живота им труден и да не даваш възможности само защото не са "достатъчно" Българи.

Добавете Вашия коментар

TOP