НЯМА КРАЙ! 80-годишна баба от Петрич даде 14 000 лв на телефонните измамници

22 Август 2018 | 09:58
2 коментара
Криминално

В РУ-Петрич е получен сигнал от 80-годишна жена от гр.Петрич за това, че около 16:30 часа на 21.08.2018г., непознато за нея лице, което се представило за полицейски служител й е поискал парична сума, като съдействие за залавяне на телефонни измамници. На потърпевшата е нанесена щета на приблизителна стойност около 14 000 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

ОД на МВР-Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми.  

При провеждането на полицейски операции, органите на МВР разполагат със собствени средства и няма утвърдена практика полицейските служители да искат лични парични средства и ценности от гражданите.

 За  предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112 (избира се безплатно).

Добавени коментари

miro публикува:
22 Август 2018 | 21:09
kolko sa po stari stavat po glupavi mnogo e typo da spestqvash i nakraq vmesto na vnucite na mangalite
Естествен подбор публикува:
22 Август 2018 | 14:32
Такъв е законът на природата - който има-дава,който няма -не дава.ТАКА ВСИЧКИ СТАВАМЕ РАВНИ. Това е в реда на черният хумор.Но е жалко,защото толкова се говори...Резултатът е никакъв.Събирала е жената цял живот-демек лишавала се е от нещо и сега се намират безделници-айдуци,които да я съсипят за няколко минути.А не мога да кажа,че не се говори по темата.

Добавете Вашия коментар

TOP