Няма да има КПП-та в Гоце Делчев, отмениха заповедта

04 Април 2020 | 14:15
0 коментара
Общество

Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов отмени заповедта си за организиране на контролно-пропускателни пунктове на града около 5 часа след като я издаде в петък.

Той бе разпоредил в понеделник и петък от 6 до 18 ч полицията да организира контролно-пропускателни пунктове на входно-изходните артерии. През тях трябваше да се пропуска преминаването на лица само в случай на неотложност на пътуването, работа, здравословни причини на пътуващия или негови близки, завръщане на настоящия или постоянен адрес, транзитно преминаване през територията на гр. Гоце Делчев.

Часове по-късно кметът отмени заповедта си, защото се оказа, че съгласно Закона за здравето противоепидемични мерки свързани с ограничаване в придвижването на гражданите могат да се въвеждат от министъра на здравеопазването или директора на Регионална здравна инспекция.

"Общинският кризисен щаб препоръчва на всички граждани от региона да пътуват в гр. Гоце Делчев само в случай на неотложност, свързана с полагане на труд, здравословни причини на пътуващия или негови близки, завръщане на настоящия или постоянен адрес и напомня, че основният начин за предпазване от COVID-19 е спазването на физическа дистанция. В гр. Гоце Делчев ще бъде засилен контрола от страна на служителите на Районно управление на МВР – Гоце Делчев и служители на общината по спазването на противоепидемичните мерки срещу разпространението на COVID-19 и при установени нарушения ще се налагат предвидените в Закона за здравето санкции", съобщиха от общината.

Добавете Вашия коментар

TOP