В наши дни все повече хора прекарват голяма част от деня си, втренчени в екрана на монитора или дисплея на телефона си.

По този начин очите се натоварват за продължителен период от време с едно и също нещо и постепенно периодичната умора води до влошаване на зрението.

За щастие има редица методи за гимнастика на очите, които са ефективни и наистина заздравяват очите, предпазват ги от преждевременни здравословни проблеми и помагат за възстановяване на на зрението без лекарска намеса.

Кои са те научаваме от новото видео в канала "Баба знае" във Vbox7.

Разбира се, най-важният фактор за успеха на подобни упражнения, е те да се правят правилно и редовно.

Движение на очите встрани

Гледайте напред, без да движите главата си, погледнете наляво. Съсредоточете се върху това, което виждате. След това погледнете надясно. Съсредоточете се върху това, което виждате. Премествайте погледа от едната страна към другата пет пъти. Повторете този цикъл три пъти.

Поглед в тъмнината

Поставете лактите си на масата. Затворете очи и сложете ръцете си върху тях. Отпуснете се и погледайте в тъмнината. Задръжте в това положение 1-3 минути.

Източник: Getty Images/Guliver

Преместване на погледа диагонално

 

Гледайте напред. Погледнете надолу и наляво. След това преместете погледа си по диагонала и погледнете нагоре и вдясно. Съсредоточете се върху това, което виждате. Повторете пет пъти, а след това направете същото в другата посока. Повторете целия цикъл три пъти.

Близък и далечен фокус

Фокусирайте погледа си върху молив - той трябва да е на разстояние 20-30 см от очите. След това погледнете към някакъв далечен обект. Съсредоточете се върху него и се опитайте да го разгледате в детайли. След това отново погледнете молива. Премествайте така погледа си пет пъти. Повторете целия цикъл три пъти.

Източник: Getty Images/Guliver

 източник: Vesti.bg.