Новото дясно обединение "Демократична България" обеща промяна за България

13 Април 2018 | 09:22
4 коментара
Политика

"Да, България", "Демократи за силна България" (ДСБ) и партия "Зелените" официално обявиха новото си обединение "Демократична България" и подписаха декларация за учредяването му. То има двама съпредседатели - лидерът на ДСБ Атанас Атанасов и лидерът на "Да, България" Христо Иванов.

Решенията обаче ще се взимат и от трите партии. Дясното обединение ще бъде опозиция на сегашната власт и ще предложи алтернатива за връщане към евроатлантическия път на България, заяви пред членовете ген. Атанас Атанасов. „Днес е един добър ден за българската демокрация. Искаме демократична България, защото тя днес не е демократична. Това ни събира днес. Ние трябва да обединим, да концентрираме политическите, обществените усилия на тези хора, които винаги са мечтали България да бъде част от Евроатлантическата общност. Днес този въпрос е много важен за България“, заяви Атанасов. Той добави още, че няма сигурност в страната, като даде пример с тримата избягали затворници в рамките на една седмица, бизнесът спира да инвестира в икономиката и обяви, че новото обединение ще работи след ерата „Борисов“, защото идва краят му. Съпредседателят на политическия проект Христо Иванов каза кои са основните приоритети на „Демократична България“. „Днес ние правим първа стъпка. Представяме ви три неща. Представяме ви на първо място своя екип за управленски политики и управленска алтернатива, защото смятаме, че най-важната задача, която трябва да решим е да започнем да генерираме алтернативни политически решения – реални и убедителни, а не просто да критикуваме“, каза съпредседателят Иванов. На въпрос на журналист как ще убедят хората, че добре познатите лица са носители на новото, Христо Иванов каза, че това ще го докажат с работещи идеи и конкретни управленски идеи. На другия въпрос какъв процент очакват на парламентарните избори ген. Атанасов и Иванов не пожелаха да дадат отговор. На последния парламентарен вот политическите формации не успяха да се обединят, за да се явят заедно. ДСБ беше част от „Нова република”, а хората на Христо Иванов бяха част от друго обединение. И двете коалиции останаха под 4-процентовата бариера. Всеки член в новото обединение е ангажиран с конкретен ресор. Сред добре познатите лица са бившият военен министър Велизар Шаламанов, Антоанета Цонева, Тома Белев, Радан Кънев. Членове на политическия екип са и икономистът Георги Ганев, тенисистката Мануела Малеева, бившият лидер на СДС Мартин Димитров, проф. Александър Кьосев и дипломатът Стефан Тафров. /БГНЕС
 

Добавени коментари

Валери публикува:
17 Април 2018 | 15:09
ДСБ си направиха политческо самоубийство с тази коалиция. Зелените от години действат против националните интереси на България. Хората отдавна не им вярват и това е видно от резултатите им на изборите до момента.
Петър публикува:
16 Април 2018 | 19:58
Когато събереш хора като Христо Иванов и Белев е ясно, че това е антиреклама за електората, тъй като те са се дискредитирали многократно пред обществото.
Спас публикува:
16 Април 2018 | 18:18
Хехе, тия са задругата на глупостта!
Българионъ публикува:
16 Април 2018 | 09:44
ДСБ показват абсолютна безпринципност, защото идеологическата им платформа би трябвало да следва консервативни принципи, които на практика са пълната противоположност на левия либерализъм(либерастия) изповядван от Елитарния неолиберален кръжец „Да България”. Голям майтап. Лустрация трябва, НО за политически партии(Да България), проекти, сайтове, медии, хора, финансирани и зависими от чужди НПО, което е действие, по същество и криминално, защото е в разрез с конституцията на България, в която ясно се казва, че българските политически партии нямат право на финансиране от чужбина. И по същество финансирането на такива субекти от чужбина се нарича предателство.

Добавете Вашия коментар

TOP