Новоизграденият пазар в Петрич за 1 500 000 лв е под вода, местните: "Петрич ни е Венеция"

05 Юли 2019 | 15:10
0 коментара
Бизнес

„Новия пазар в Петрич е под вода, магазините са наводнени, пълна трагедия. Не може един по- силен дъжд да удави нов обект, всичко друго си е наред, но гордостта на Бръчков е съсипана, така ли се строи, кой ще потърси отговорност за качеството на строителството“- това съобщи лидерът на ВМРО Стоян Божинов. Лично премиерът Бойко Борисов инспектира обекта и тогава той беше замаскиран с цветя и балони.

„Петрич ни е Венеция. Пълна бутафория е строежа, на принципа“има едни пари за усвояване“- категоричени са местните хора.

Община Петрич избра фирмата, която ще изгради новия зеленчуков пазар. Това е дружеството „Пазари Петрич” ДЗЗД, което е подало най-добро техническо предложение и най-ниска цена –  977 777,77 лева без ДДС.  Проектът за нов зеленчуков пазар на Петрич  се изпълни, след като кметът Димитър Бръчков успя да договори финансиране при срещи и разговори в Министерство на регионалното развитие и благоустройство. Припомняме, че новият проект за кооперативно тържище предвижда осигуряването на 136 търговски места, докато предходният бе само за 78 търговски места.

„Конструкциите, които  се ползват за изграждането на пазара, са опростени и олекотени. Разполагането им ще бъде двуредово, а самата улица на новия пазар  се покри с павета. Преди това  се подмени цялата водопроводна мрежа в района. Предвидено е локално осветление на обекта, което  е икономично и модерно,  монтират лампи и на улиците край пазара. Новата придобивка на Петрич има 25 паркоместа, от които 5 са за микробуси“, перчи се Бръчков./4власт/

/Снимка/ - Бойко Борисов предупреди кметовете: "Ако не ви светне червената лапа, аз ще ви светна синя, Бръчков подписва договори с фирми от обръча на ГЕРБ в Петрич, най-вече гравитиращи към общински съветници"

Добавете Вашия коментар

TOP