Ново гражданско сдружение ще решава проблемите в Благоевград

15 Октомври 2018 | 10:21
1 коментара
Политика

15 общински съветници от Благоевград обсъдиха на среща идеята да учредят гражданско сдружение, което да работи за справянето с проблемите, които съществуват в града ни.

Според инициатора на срещата Калоян Ханджийски, който е лидер на ДСБ – Благоевград, бъдещото сдружение няма да има политически амбиции, но ще се бори с политиката на сегашния Общински съвет: „Ние всички смятаме, че трябва да направим една общност, която да извади дневния ред пред обществото. Сегашният Общински съвет не си върши функцията. Ние всички обаче искаме градът ни да се развива. Проблемите са много – от икономическо естество, от инфраструктурно, алеи, замърсен въздух… Въпросът е да намерим решенията на Благоевград, затова и няма да има ръководство, оставяме на гражданите в дискусия, в сайта и във фейсбук страниците, които ще бъдат регистрирани, да изберат име на групата. Идеята е чрез интерактивно общуване да се чуват въпросите, да се отвори една дискусия и да излизаме с решения, когато сме консолидирани“, каза Калоян Ханджийски.

Засега работното име на сдружението е „Спаси Благоевград“, по подобие на „Спаси Скаптопара“, но това не е окончателното име.

Следващата сбирка на всички, които одобряват идеята и желаят да участват в сдружението, ще бъде на 25 от 18.00 часа. Тогава може да се осъществи и неговото учредяване./Радио Благоевград/

Добавени коментари

Василка Величкова публикува:
15 Октомври 2018 | 13:02
Идеята е добра. Гражданско сдружение. Чудесно. Притеснява ме, че инициативата е на общински съветници и е насочена срещу политиката на Общинския съвет. Ние всички виждаме, че сегашния ОС не си върши добре работата, но има ли общински съветник, който да се е отказал от възнаграждението си? Ако инициаторите на това гражданско сдружение са Вашите общински съветници, г-н Ханджийски, по-добре не го именувайте гражданско това сдружение. Познавам Ваша общинска съветничка, която е подлога на управляващите и не я слагам в "гражданите".

Добавете Вашия коментар

TOP