Новите съветници в Банско с първо редовно месечно заседание

18 Ноември 2019 | 16:47
15 коментара
Политика

Днес Общински съвет- Банско проведе първото си редовно заседание, ръководено от председателя  му Димитър Русков.

В работата взеха участие 16 от общо 17 общински съветници. Само Георги Икономов не присъства при сформирането на постоянните комисии към ОбС. 

Единствената дама в състава на общинските съветници – Евгения Тренчева /ГЕРБ/, отсъстваше на тържествената сесия на 7 ноември, когато колегите ѝ се заклеха. Затова, днес тя положи клетва и получи удостоверението си от председателя на ОИК Банско Ивайло Арсениев.

И през мандат 2019-2023 съветниците на община Банско ще работят в 7 комисии. Всяка е съставена от по пет човека, представляващи политическите сили, спечелили мандати на Местни избори 2019.

Комисията по бюджет и финанси ще бъде оглавявана от Георги Главчев /Сдружение „Бъдеще за община Банско”/.

Представители на Сдружението ще ръководят още три комисии: Иван Сакарев – Комисията по социална политика, здравеопазване и сигурност на населението, Димитър Юлев – Комисията по туризъм и екология, Иван Драгосинов -  Комисията за противодействие на корупцията.

Председател на  Комисията по ТСУ, общинска собственост, земеделие и гори ще бъде Костадин Дурчов /БСП/. Съветникът от ПП Воля Александър Весков ще бъде начело на Комисията по младежки дейности и спорт. Георги Думанов от ВМРО ще председателства Комисията по местна политика в образованието и духовната сфера,

Като извънредна точка в обявения предварително дневен ред на заседанието на ОбС, съветниците приеха да разгледат докладна на кмета на община Банско Иван Кадев, свързана с управлението, стопанисването и опазването на горската територия – собственост на община Банско в размер на 1211 ха, попадаща в териториалния обхват на ТП”ДГС Добринище”.

Във връзка с измененията на Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество и на Закона за местното самоуправление и местната администрация, които влизат в сила от 1 декември 2019 г., беше прието решение за прекратяване на договора между Община Банско и ТП”ДГС Добринище”.

С друго решение,  кметът на общината Иван Кадев беше упълномощен да сключи нов договор с ТП „ДГС Места”. Промените се налагат от факта, че директорът на  ТП”ДГС Добринище” инж. Благой Кишев е общински съветник.

Всички решения на първата редовна сесия на Общински съвет – Банско бяха приети с пълно единодушие.

Добавени коментари

Един от всички публикува:
20 Ноември 2019 | 15:14
Е не разбрахте ли че пак ГЕРБ са на власт те управляват в Банско ,как може да сте толкова задръстени. Бат Бойко отново ви скри шапката без да искате ви накара отново да гласувате за него ,иначе може да си плюете тука вижда се че за друго не ставате.
дпс публикува:
19 Ноември 2019 | 14:58
Господата оглавяващи комисиите са добре подбрани . Машала.Убаво че че ги нема вече ония да не казвам кои. Ама па има наше момче та убаво .
До Венци публикува:
18 Ноември 2019 | 22:44
Дааа, дааа, тя е чистата порода, на мравката път прави, не пие, не пуши, не се валя по земята като се напие и не псува банскале!
Милена публикува:
18 Ноември 2019 | 22:40
Хайде да оставите Вени намира, става ли а??? Нещо прекалихте май, тя ли ви е виновна за всичко?
Аз съм бурята! публикува:
18 Ноември 2019 | 22:32
Виждам, че някой неуспешно се опитва да имитира другиго. Не става, миличкото ми, малко си още! Не това е моят стил! Но бъди позитивен - не спирай да опитваш! СМЕХ!
Аз съм бурята! публикува:
18 Ноември 2019 | 21:50
Понеже ми е философско и раздвоено, та се колебая дали сте мишоци или патки. И кога да ви схрускам - преди или след отстрела. И понеже съм заета да гриза селски пръчки, не мога да се светна нито защо, нито какво стана с Жоро. Добре, че той сега ви подготвя капан, мишоци селски. Като се хванете в него, аз ще ви изпапкам, щото друго не мога - аз съм поддържана жена.
Торбалан публикува:
18 Ноември 2019 | 21:20
Алоо Теневата баба Яга,ела да си те зема че сме страшно семейство.Загорчиния посерчо и Евгения Тренчова биячката че ни са кумове.А Икономовия гном че не венчае.Леле майко ма идилия че сме.
Венци публикува:
18 Ноември 2019 | 21:02
Познавам Венета много добре! Лошо за някой няма да каже, ако не е истина! Тя е особен човек, в позитивен смисъл - има много ирония, тъга и смисъл в изказа й, като че ли е опознала света и от позицията на мъдростта казва някои неща, които на нас ни се струват странни. Но всъщност са доста логични. Не я нападайте, нещата които ви е написала са много верни!!! Най-близките и я предадоха, до вчера бяха първа пушка да и пишат във ФБ, да и лайкват снимките и коментарите, а сега всички избягаха и се покриха! А за неблагодарницата - сещам се коя е .. Дано Вени й прости ...
Поп Янко публикува:
18 Ноември 2019 | 21:00
Изпратихме Икономов на Света гора да бере маслини,та да изкупува грехове.Нема къде да иде-пак тука ще се върне.
paula публикува:
18 Ноември 2019 | 20:44
Добър апетит на бурята, ама да каже и коя е пръчката, щом е толкова курназ! Ах!
До Венета публикува:
18 Ноември 2019 | 20:43
Венето, не си ли тръгна бе , амебо вещясала! Ела у Банско че те черпуваа не само сас пици па и с друго! Скумрио джибресала!
Джагата публикува:
18 Ноември 2019 | 20:32
Добринишкото горско взеа да го джасаа
Аз съм бурята! публикува:
18 Ноември 2019 | 20:30
"Мишоците" да не пишат много много , че ще ви схрускам за закуска, милички! Жоро Икономов направи за града ви толкова, колкото всички кметове на Банско от 90-те до неговия първи мандат не успяха! Споко, бе мишлета, Жоро не е приключил, просто започна едно ново начинание, ама още не го знаете бе! И щото ми е философско - от пицар добър съветник не става, така да знаете от мен! Айде у лево , че ми се драйфа и вашите псевдо пици, госпожо Никуму Незнайна! СМЕХ! *Моят тълковен речник: Неблагодарница - селска мома, хванала си мъж по сметка, успяла с подлости и мерзости да достигне определена позиция в обществото, но забравила хората, които са я толерирали и подкрепяли, когато е искала помощ. Абе с две думи - селска пръчка! Ах , как ми писна от някои отровни хора!
jivkov публикува:
18 Ноември 2019 | 18:53
lele durchovata kurva oshte le e jiva
Деле публикува:
18 Ноември 2019 | 18:18
А защо го няма вожда мотофонец?Мизерника нали щеше да работи за хората,или почивката е по-важна за угоеното теле?Но виждам заместниците му Динко Загорчин(путьото) и Евгения Тренчева побойника са се изправили гордо там.Маймуни пълни сте,и сте жалка картинка и двамата.Една е думата за вас ПУМЯРИ!

Добавете Вашия коментар

TOP