Новият зам.-кмет на община Благоевград Евгени Терзиев идва от екипа на бизнесмена Иван Чапов

23 Ноември 2019 | 09:12
2 коментара
Общество

Новият зам.-кмет на община Благоевград Евгени Терзиев идва от екипа на бизнесмена Иван Чапов

Двама инженери поемат постовете на заместник-кметове в община Благоевград. Д-р инж. Василиса Павлова оглавява ресора по култура и хуманитарни дейности, а инж. Евгени Терзиев поема сектор „Строителство и охрана“.

Новината вчера следобед сложи край на спекулациите около евентуалните кандидатури за двете възлови места в екипа на кмета Румен Томов, който пред медиите заяви, че засега запазва вакантно третото зам. кметско кресло – по европроекти и програми. От него бе освободена Зорница Кралева и Томов ще търси човек само ако констатира нужда от отделен човек за това направление.

Василиса Павлова е с дългогодишен опит в сферата на образованието, тя е сред утвърдените специалисти в областта на информатиката и информационните технологии  и има 25-годишен професионален стаж. Кариерата си стартира като учител в Езиковата гимназия, след което 18 години бе старши експерт по информатика и ИТ в Регионалното управление на образованието – Благоевград.

Възпитаник е на ІІІ ОУ и Математическата гимназия. Има магистърска степен по „Компютърни системи и технологии“ от Техническия университет в София, специализация по икономика и мениджмънт, СДК „Учител по информатика и ИТ“. Миналата година придоби образователна и научна степен доктор в професионално направление „Педагогика на обучението по…“ след блестяща защита на дисертационния си труд на тема “Интегриране на тримерното моделиране чрез изграждане на разширена реалност в технологичното обучение”. В началото на този месец В. Павлова напусна РУО, след като получи предложение да започне работа в Техническия факултет на Югозападния университет „Н. Рилски“, където през последните три години работи на половин щат.

Евгени Терзиев е инженер по хидромелиоративно строителство. Той е от село Мулетарово, но от години живее в Благоевград, семеен, съпругата му е инженер във ВиК – Благоевград. От около 5 години е директор по строителството във фирмата на бизнесмена Иван Чапов.

„Това е един от най-добрите ни специалисти и смятам, че е правилният човек за поста на заместник-кмет, защото е изключително подготвен не само технически, но и като администратор“, коментира за „Струма“ Чапов.  Преди да оглави строителството в частната фирма на Ив. Чапов, инж. Терзиев е бил началник-отдел в Басейнова дирекция.

Добавени коментари

1 публикува:
24 Ноември 2019 | 00:25
Г-н Томов, доста несериозно звучи вакантното място в ресор Европейски проекти и програми! Казвате че Община Благоевград е бедна, и тъй като няма как това да се промени в рамките не на 4 години, а на няколко пъти по толкова, моля заемете се сериозно поне с усвояването на готови пари и продължете да обновявате града! Да не се окаже като преди няколко мандата, че пак ще се връщат пари по проекти, защото в Община Благоевград няма екип който да си разбира от работа и да ги усвои! Успех!
123 публикува:
23 Ноември 2019 | 09:28
Село вече се казва Рупите а не Мулетарово, а по - рано е било и Шарбаново. Та може лека корекция на статията. И да пожелаем успех на новия кметски екип. Нека започне с цялостната ревизия на общината и общинските фирми. Ако има далавери и кражби всичко да се дава на прокуратурата за проверка. Тя и съда да реши има ли виновни . Ако не го направи Томов това , след време ще съжалява а и ще загуби доверието на хората. А и да изчистят града от бездомните кучета, това което виждам е безумно. По улиците е глутници от кучета.

Добавете Вашия коментар

TOP