Новият собственик на ски център „Картала” над Благоевград Лъчезар Динчев влезе в 44-то НС

23 Януари 2019 | 18:30
0 коментара
Общество

Новият собственик на ски център „Картала” над Благоевград Лъчезар Костадинов Динчев освен оръжеен бос е и човек на властта. Отскоро той е включен в списъка на нещатните сътрудници към 44-ото народно събрание и като такъв има свободен достъп до паркинга и сградата на парламента. Динчев е последният, 10-и сътрудник на парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта, и е единствен сред колегите си, назначен да съветва комисията по въпросите, касаещи обединените спортни клубове. В НС той работи рамо до рамо със спортния тв корифей Сашо Йовков, собственика на луксозен комплекс край Равда и адаш на президента Румен Горанов Радев, бившия служебен министър на младежта и спорта в правителството на Огнян Герджиков – Даниела Дашева, проф. Атанас Георгиев от ЮЗУ и др.

Вероятно понеже е новак в комисията, а може би и понеже присъствието му не е задължително, до момента Динчев не е присъствал на заседанията й, съобщи проф. Георгиев, който е сред сътрудниците, които се отнасят най-отговорно към работата си в НС и при всеки удобен случай е там.

Според наши източници в момента Л. Динчев е извън страната. В началото на януари като собственик на „Картала” той поискал среща с кметската администрация на Благоевград, за да се разберат двете страни как ще работи по-нататък ски центърът, но преди визитата в Благоевград звъннал с молба срещата да се отложи, понеже отново му се налага да пътува извън България. Без този разговор всъщност Л. Динчев не би могъл да отвори ски центъра, защото община Благоевград е собственик на най-важната част от нея – ски пистата. Кметската администрация е подготвена за 2 оферти към новия собственик – да му даде пистата на концесия или под наем за 10 г. Другият вариант за оръжейния бос е тази зима да отвори само хотела, но това едва ли ще се случи, защото в него отсядат предимно скиори, които през годините идваха да ползват пистата.

Освен Л. Динчев нови сътрудници в НС са още настоящият кмет на Разлог Красимир Герчев и предшественикът му Любен Татарски. Те са изборът на най-новия депутат от Благоевградска област д-р Емил Тончев, който миналата година смени на депутатската банка подалия оставка Димитър Гамишев от ПП ГЕРБ. Герчев ще съветва доктора в сферата на регионалната политика, а Татарски – в областта на икономиката и туризма. Третият нещатен сътрудник на д-р Тончев е бизнесменът Георги Шапков, който по-рано съветваше Гамишев по въпроси от вътрешната сигурност и след няколко месеца без съветнически функции сега е сред сътрудниците на Тончев.

Разложкият градоначалник Кр. Герчев всъщност е един от 6-имата кметове от Благоевградска област, които имат неограничена възможност да влизат в парламента, когато си пожелаят. Другите са санданският управник Кирил Котев, който бе избран от депутатката Даниела Савеклиева за неин сътрудник, симитлийският кмет Апостол Апостолов, който отскача до София да съветва сина си Стефан Апостолов, кметът на Банско Георги Икономов сътрудничи на Александър Мацурев, а кресненският управник Николай Георгиев има пропуск за НС благодарение на депутата Николай Бошкилов. Кметът на Гоце Делчев Владимир Москов има най-често ангажименти в НС, защото е в списъка на съветниците на парламентарната група на БСП за България, която се събира всеки вторник вечерта, за да обсъди дневния ред на заседанията в сряда и четвъртък и да вземе решение по коя точка как ще гласуват червените.

ВАНЯ СИМЕОНОВА в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP