Новият "син" любимец - скромен, работлив и сбъднал мечтата си

26 Февруари 2018 | 15:20
0 коментара
Спорт

Нападателят Станислав Костов изненадващо пристигна в Левски в началото на зимната подготовка. 26-годишният футболист бе приет с много резерви от феновете по няколко причини. Първо е бивш играч на ЦСКА, а освен това не бе показал през кариерата си, че има място в отбор като Левски. Станислав не успя да остави следа в Берое и Ботев, а на "Българска армия" така и не се наложи.

Добрите му игри в Пирин обаче накараха Левски да повярва в него. И засега сърцатият футболист се справя и доказва, че мястото му е на "Герена". Още в контролите Костов се превърна във водещ голмайстор на тима на Делио Роси, а срещу Септември заби два гола. Успя да заслужи дори похвали от италианския треньор, което определено е трудно.

Какво се крие зад успеха на Костов?

На първо място е любовта към Левски. Да, Костов игра в ЦСКА, но БЛИЦ СПОРТ попадна на снимки, които показват, че още като дете мечтае за синия екип.

"Винаги съм се дразнил, когато даден футболист държи да обясни на целия свят, че още от дете е фен на Левски или ЦСКА. Винаги съм искал да запазя тези мои пристрастия само за себе си. При идването си в Левски опитвах да избягвам тази тема. Но след като дойдоха първите ми голове за клуба и се чувствам част от този отбор, мога вече да кажа истината. От дете съм фен на Левски и мечтата ми винаги е била да нося екипа на този отбор и да защитавам честта му", бе краткият коментар на Костов пред БЛИЦ.

Още в мига, в който Костов разбрал от мениджъра си Милко Бански, че има шанс да заиграе в Левски, е отсякъл, че е готов на всичко трансферът да се сбъдне.

Друг важен фактор за доброто начало на Костов в Левски е неговата скромност и трудолюбивост. Станислав е от хората, които не обичат да са в центъра на събитията извън терена. Притеснява се да дава интервюта и не обича да се шуми около него. Няма да видите Костов да попада в жълтите новини, няма да видите да има скандали около него. Няма да узнаете нищо за личния му живот, освен ако той не пожелае да сподели.

За сметка на това е изключително трудолюбив, а това го казват всички негови бивши и настоящи съотборници.

Костов показа, че с труд и себераздаване лесно може да си уважаван от взискателните фенове на Левски, независимо къде си играл преди това в кариерата си. А тази година в Левски случват на втори български играч, който е готов да остави сърцето си на терена за клуба. Първи беше Васил Панайотов, а сега и Станислав Костов.

Все пак българските футболисти май не са толкова лоши, нали?

ЮРИ СЛАВЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ

Добавете Вашия коментар

TOP