Новият хит сред здравословните комбинации

13 Юни 2018 | 00:02
0 коментара
Любопитно

Aко сте големи почитатели на кафето, но не обичате да ядете много зеленчуци, не пропускайте да вкарате в менюто си новата здравословна сензация.

Австралийски учени от правителствената организация за научно-технически изследвания "CSIRO" са разработили един зеленчук на прах, който може да бъде прибавян към кафето.

Специалистите се надяват да подобрят здравословното състояние на своите сънародници с хранителната добавка, тъй като този зеленчук съдържа редица полезните съставки.

Проучване на учените е установило, че 51% от австралийците не си набавят достатъчен ежедневен прием от плодове и зеленчуци, като сега броколито на прах може да компенсира липсата на ценни хранителни вещества за организма.

Много хора не предпочитат да консумират полезния зеленчук заради по-специфичния вкус, но броколито е богато на антиоксиданти, витамини и минерали - А1, В1, магнезий, цинк, калий.

"Две таблетки броколи на прах се равняват на изяждането на една порция зеленчуци", заявява хранителната специалистка Мариян Огъстин от "CSIRO".

За мнозина денят не може да започне без чаша от ароматната и ободряваща напитка, но сега може да стартира и здравословно.

Броколито на прах може да се използва не само за напитки като кафето, но и по много други различни начини - като подправянето на смутита, например./Zdrave.to

Добавете Вашия коментар

TOP