Нови правила за паркиране по тротоарите в Симитли

14 Април 2016 | 14:06
0 коментара
Общество
Нови правила за паркиране по тротоарите в Симитли

На проведена тристранна среща между община Симитли, Участък „Полиция” Симитли и общински съветници бе поставен  въпросът за  паркирането на автомобили, които не са в движение и струпване на строителни и други материали по тротоарите, които затрудняват придвижването на пешеходците в населените места в цялата община. Тема на обсъждане бе и организацията за движението по пътищата и необходимостта от приемане на нова такава, която да подобри пропускливостта на пешеходци и МПС по улиците и тротоарите.
На срещата бяха взети решения и поставени срокове, с които се задължават гражданите на Симитли и общината да премахнат своите автомобили от тротоарите с цел лесно придвижване на пешеходците.  От общината задължават гражданите в 14-дневен срок  всички автомобили  паркирани на тротоарите, да бъдат премахнати от собствениците им, а до края на месец април да бъдат премахнати и всички моторни превозни средства, които не са в движениe. В същия срок да бъдат изчистени тротоарите от строителните материали и др., които пречат за нормалното придвижване на пешеходците, както и зоните за отдих
14- дневен е срокът, в който  комисия  съставена от представители на местната власт, УП, общински съветници и граждани да обсъдят и предложат на компетентните органи нова организация на движението  по улиците в Симитли и селата в цялата община.
От общината информират, че след изтичане на определените срокове, органите на МВР, съгласно закона за движение по пътищата  ще предприемат необходимите действия за санкциониране на нарушителите оставили своите МПС и отпадъци по тротоарите. 

Добавете Вашия коментар

TOP