Новата седмица започва с дъжд и високи температури

08 Февруари 2021 | 08:00
0 коментара
Общество

Днес превалявания ще има на места в западната половина от страната, по-съществени ще са валежите в Рило-Родопската област. В по-голямата част от страната ще духа умерен, северно от планините силен поривист вятър от юг-югозапад и температурите ще останат високи.

Минималните ще са между 4° и 9°, а с усилването на южния вятър максималните ще достигнат 15° и 20°. По-ниски ще са в крайните северозападни райони: 9°-10°, където ще остане почти тихо и на много места видимостта ще е намалена.

В планините ще духа силен до бурен вятър от юг-югозапад. Облачността ще е променлива, по-често значителна, на отделни места ще има и слаби валежи от дъжд, най-високите части от сняг. Максималната температура на 1200 метра ще е 13°, на 2000 метра - около 1°.

Във вторник, вероятност за валежи от дъжд има след обяд в югозападните, а през нощта срещу сряда и в останалите райони от Южна България.

В сряда до сутринта валежите ще спрат, а през деня облачността ще намалее до предимно слънчево. В четвъртък южният вятър ще се усили. Ще има значителна облачност и на места ще превали слаб дъжд.

Добавете Вашия коментар

TOP