Новата обединена болница на общините Петрич и Сандански ще се казва МБАЛ „Югозападна болница” ООД

15 Юли 2017 | 18:14
0 коментара
Общество

 Новата обединена болница на общините Петрич и Сандански ще се казва МБАЛ „Югозападна болница” ООД, съобщиха от пресцентъра на Община Петрич.

Предложение, внесено от кмета на община Петрич Димитър Бръчков, до Общинския съвет за решение относно фактическото обединение на болницата в Петрич и болницата в Сандански е във връзка с вече поставеното начало на процеса през месец ноември миналата година от съветниците на двете общини. В решението тогава се записа, че процесът по създаването на новото обединено здравно дружество и разпределението на дяловете между двете общини трябва да приключи до края на месец септември 2017 г.

В новосъздаденото дружество, което се предлага да носи името МБАЛ „Югозападна болница” ООД общините Петрич и Сандански ще имат по 26 411 дружествени дяла, а общините Кресна и Струмяни по 539 дяла. Това практически означава, че Петрич и Сандански придобиват равен дял по 49 % от капитала на дружеството, а Кресна и Струмяни по 1%.

В новосъздаденото дружество общините влизат само с дълготрайните си материални активи т.е. медицинската апаратура. Единствено целесъобразният способ за обединение на двете болници, това е придобиването на дружествени дялове с дълготрайните материални активи, които изключват сградния фонд на болниците, пише в мотивите към предложението до съветниците кметът Димитър Бръчков.

За създаването на новото обединено дружество МБАЛ „Югозападна болница” ООД решенията трябва да бъдат взети от Общинските съвети на Петрич, Сандански, Кресна и Струмяни.

Добавете Вашия коментар

TOP