Нова версия за напускането на Зидан от Реал

10 Октомври 2018 | 08:09
0 коментара
Спорт

Френската легенда Зинедин Зидан напуснал треньорския пост в Реал (Мадрид) след края на миналия сезон заради фалшиво обещание от боса Флорентино Перес, свързано с уелската звезда Гарет Бейл, разкрила „Ел Паис“.

Според испанския вестник в най-горещата фаза от миналия сезон Зидан изискал от Перес продажбата на Бейл, който често страдал от контузии и бил голям индивидуалист. Думата на французина винаги е имала голяма тежест и президентът на клуба се съгласил да продаде уелсеца и на негово място обещал да привлече Неймар от ПСЖ.

В действителност босът на Реал имал съвсем други планове поне след финала на Шампионската лига, в който Бейл вкара два от головете за успеха с 3:1 над Ливърпул в украинската столица Киев. Така уелсецът напомнил на Перес, че е преминал на „Сантяго Бернабеу“ именно по негово желание.

Президентът на „белия балет“ толкова бил впечатлен от Бейл, че нарушил уговорката със Зидан, а освен това научил, че уелсецът искал да напусне, защото не желаел да бъде повече в сянката на звездата Кристиано Роналдо. Така Перес сключил нова договорка, но не със Зидан, а този път с Бейл – онзи играч, когото треньорът искал да освободи.

Зидан останал обиден, че уелсецът останал и на 30 май обяви оттеглянето си. Перес наруши и второто си обещание, но то не се оказало решаващо. Трансферът на Неймар, обещан от клубния бос, така и не бе осъществен.БЛИЦ-СПОРТ

Добавете Вашия коментар

TOP