Нова топлинна вълна ще удари Европа тази седмица

26 Юли 2018 | 00:36
0 коментара
Общество

 Метеорологичната служба „Accuweather“ издаде предупреждение за нова вълна от високи температури, която ще удари Европа тази седмица.

Според това предупреждение, новата вълна от топлина ще засегне района от Испания до Скандинавия. Както се отбелязва в сайта, най-високите температури тази седмица се очакват в Мадрид, Париж, Франкфурт, Амстердам и Стокхолм.

Най-голямото повишение на температурите се очаква в четвъртък и петък. В Париж, Брюксел и Кьолн се очакват температури до 38 градуса, а 35 градуса ще бъдат отбелязани на юг - в Швеция, Испания, Холандия и Западна Германия.

Поради високите температури, продължили с дни, пистата на летището в Хановер е повредена и съответно затворена. Отложени бяха 41 полета и няколко хиляди пътници бяха засегнати от решението на властите.

В Холандия настъпи най-дългата суша през последните няколко десетилетия. Тя понижи нивото на водата в реките до критично ниво. В резултат на това се появиха проблеми за компаниите, занимаващи се с речен транспорт. Заради спада на нивото на водата корабите пренасят доста по-малко от обичайното количество стоки.

"Много големи кораби сега могат да носят само половината или 1/3 от нормалния си товар", каза Йост Ситскорн от Холандската асоциация за логистика. Почти 1/3 от стоките в Холандия се транспортират чрез речен транспорт. /БГНЕС
 

Добавете Вашия коментар

TOP