Нова студена вълна нахлува в България, мраз и сняг удрят страната

09 Февруари 2019 | 17:03
0 коментара
Любопитно

Сняг и минусови температури ни очакват за Деня на влюбените 14 февруари.

Рязкото застудяване започва следващия вторник и сряда, когато живакът ще падне с около 10-на градуса.

Навръх Свети Валентин вече дори максималните температури в София няма да надхвърлят нулата, а в дните след това се очаква дори още да се понижат, пише „Телеграф“.

В нощта срещу празника на влюбените е много вероятно и да завали сняг в столицата и други райони на Западна България.

В петък вече снеговалежите ще обхванат и източната половина на страната. 

Преди застудяването следващата седмица обаче ще се насладим на сравнително слънчево февруарско време през предстоящите почивни дни. 

След очакваните миналата нощ валежи от дъжд, а в Странджа и от сняг, днес облачността в Западна България ще се разкъсва, а максималните температури на места ще стигнат до 9-10 градуса. По Черноморието обаче ще се задържи мрачно и с умерен северен вятър, като по Южното крайбрежие може да превали отново дъжд. 

По-слънчева време ни очаква през уикенда. Максималните температури ще се повишат, пък минималните ще паднат до минус 3-4 градуса, като по този начин ще се увеличат дневните амплитуди На отделни места в низините и котловините сутрин ще има условия за мъгли. 

Още по-високи ще са дневните температури в понеделник, когато живакът ще достигне 13-14 градуса. От нощта на вторник срещу сряда обаче започва сериозното застудяване, като още в средата на идната седмица на отделни места ще вали сняг. 

Това е поредната рязка промяна на времето от началото на месеца. Малък Сечко тази година дойде с изключително високи температури, като в първите му дни живакът на места достигна до 20 градуса.

След това настъпи захлаждане, последвано от нов период на повишение на температурите. Поредната порция студ идва през втората половина на следващата седмица. 

Добавете Вашия коментар

TOP