Нова организация в Петрич ще следи под лупа обществения и политически живот в града

29 Януари 2018 | 10:54
0 коментара
Политика

Новоучредено гражданско сдружение в Петрич ще следи стриктно и под лупа обществения и политически живот в южния град. 

Организацията носи името ГЕРП и преди дни проведе обществено обсъждане на бюджета на Община Петрич, съобщи struma24.com.

На срещата, която предизвика интерес от страна на граждани и различни организации, се формираха няколко идеи, които ще бъдат предложени на управляващите на Общината. Бе положено началото на Обществен съвет, който е с отворен състав и формат.

Още преди няколко дни, когато започна организацията на срещата за обществено обсъждане на бюджета, новото сдружение предизвика засилен интерес към себе си. В общественото пространство започна разпространяването на твърдения, че на тази среща ще се учредява партия, в която ще влязат бивши членове на политическа партия ГЕРБ и гравитиращи около нея бизнесмени. Но според членове на сдружението, тези слухове са дълбоко безпочвени и манипулативни. Председателят на сдружение „ГЕРП“ – Петрич инженер Тане Пенев обобщи образно: „Инсинуациите с партийния формат на това сдружение са плод на болни мозъци и пълни памперси“.

Наименованието на най-новата гражданска организация в Петрич се дешифрира като „Гражданска експертиза за развитие на Петрич“. Сдружението е регистрирано преди два месеца от експерти в различни области, има 7 членен Управителен съвет, оглавяван от инженер Тане Пенев.

Архитект инженер Даниела Караиванова от Управителния съвет заяви: „Това е сдружение с нестопанска цел. Ние нямаме политически амбиции, не сме политическа партия. Нашата цел е да разглеждаме актуални, наболели и важни за обществеността проблеми, и да търсим най-доброто експертно решение за тях. За това нашият основен стремеж е да работим прозрачно, и да бъдем полезни. Искаме нещата в Петрич и общината да се случват по най-добрия начин. Всеки месец ще организираме срещи, на които каним специалисти. Надяваме се на тяхното професионално мнение и опит. Общественият съвет, началото на който положихме, е отворен за всички специалисти, които имат желание да помагат за решаването на проблемите на общината“.

Инженер Тане Пенев допълни: „Един от нашите приоритети е връщането и утвърждаването на приемствеността в развитието на обществения и икономическия живот. Искаме да съберем всички специалисти на една маса, за да помислим заедно в една посока – развитието на Петрич, и да работим заедно в тази посока. Преди години в нашия град животът кипеше. Сега той се обезлюдява с всеки изминат ден. Едно време беше гордост да си от Петрич, града, който беше мечтан за място на живот и развитие от мнозина“.

Добавете Вашия коментар

TOP