Нова наредба в ОбС-Дупница: До 3050 лв. заплати на шефовете на общински фирми

11 Юни 2020 | 09:24
1 коментара
Бизнес

Председателят на ОбС в Дупница Костадин Костадинов ще внесе за разглеждане и приемане на сесия на ОбС нова Наредба за условията и реда за упражняване на правата на собственик от община Дупница върху общинската част от капитала на търговските дружества.

Любопитна подробност в тази наредба е предложението на К. Костадинов заплатите на управителите на общински дружества да се определят на базата на минималната брутна работна заплата за страната, която е 610 лв., като заплатите им ще са размер от две до пет минимални заплати. Това предложение, ако се гласува, управителите на общинските дружества ще получават от 1220 лв. до 3050 лв. Изискването е обаче заплатите им да не  надвишават 3200 лв., колкото е кметската заплата.

В община Дупница има 5 общински дружества – “Ученическо хранене”, което е пред затваряне”, ВиК, което до месец отива към „Кюстендилска вода”, общинската болница, ГУМ и “Дупница транс”. В момента управителите на общинските дружества получават между 1000 и 1500 лв. месечно. С най-ниско възнаграждение е управителят на “Дупница транс” – 860 лв. Заплатата на управителите на общински дружества ще нараства с нарастването на средната брутна заплата за страната, предвижда новата наредба, която има 11 раздела, регламентиращи дейността на общинските дружества в Дупница.в.Струма

Добавени коментари

Емил публикува:
11 Юни 2020 | 12:51
При тия цени на стоките и услугите, човек за да живее достойно, нормалната заплата трябва да е около 2500 - 3000лв

Добавете Вашия коментар

TOP