Нова кражба на машини за криптовалута в Пиринско, полицията на крак!

04 Май 2018 | 10:09
6 коментара
Криминално

Полицейски служители на РУ-Гоце Делчев работят по получен в РУ-Гоце Делчев, сигнал за извършена кражба на четири машини за криптовалута от офис, находящ се в град Гоце Делчев.

За случая е уведомена РП-Гоце Делчев.

Образувано е досъдебно производство. Според източник на Pirinsko.com машините са собственост на Илко Ламбрев от Мосомище.

Само преди два месеца бяха задигнати други 5  от къща в Гоце Делчев.

Полицейски служители на РУ-Гоце Делчев работят по получен сигнал за извършена, за времето от 17:00 часа на 10 март до 02:00 часа на следващия ден, кражба на около 5 машини за произвеждане на криптовалута от къща в Гоце Делчев.

За случая е уведомена РП-Гоце Делчев. Образувано е досъдебно производство.

Припомняме, че под наблюдението на Районна прокуратура – Благоевград се води досъдебно производство за това, че на 10 февруари 2018 г., за времето от 17.00 часа до 19.00 часа, от помещение на пети етаж в административна сграда на бул. „Васил Левски“ в гр. Благоевград, били отнети 21 машини „Антмайнер С 9“, собственост на три физически лица.

За целите на обира била изтръгната метална планка на врата. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – София.

Въпросните машини са известни като bitcoin miner и служат за добиване на свободни биткойни от интернет пространството. Стойността на всяка една от тях като нова е 8 000 евро.

Помещението, в което били разположени машините, не било оборудвано с климатична инсталация или климатик, като вследствие на работата им се стигало до сериозно загряване. Поради необходимостта от допълнително охлаждане помещението било с отворено врата.

Работата по случая продължава с активни действия по разследването.

Добавени коментари

МВР публикува:
04 Май 2018 | 23:35
Днес следобед любовен скандал разтресе полицията в Благоевград! Чичо Кър официално е бил шута на Славка,счетоводната сливка, което не се е приело много добре от недооценената помашка красавица. Според присъствали на скандала ,Слава крещала на висок глас из целия коридор на третия етаж .Падението на интригантка номер 1 за минути се разпространи из цялата полиция, а унижената счетоводителка изтича и се качи в такси,отпрашвайки в неизвестна посока!
Чипсо публикува:
04 Май 2018 | 21:49
Аман от техничари! Сега да си ядат криптония!Марш да копате компира!
аладин публикува:
04 Май 2018 | 13:04
А атзи циганка с цялата сот фирма ли си кореспондира или си пише само с избрани? Ако не беше тъжно, щеше да е спешно.
До досъдебното производство публикува:
04 Май 2018 | 11:21
Моля ,вие си свършете работата !Проверете всички постове за периода от три години назад и коренспонденцията и с ТИМ -групировката от Варна !Иначе е циганка от село Д4журово.За клевета ,и набеждаване я съди освен директор на общинска фирма в Петрич,но и Валентин Герчев .Адвокат му е Димитрина Харамлийска.Искът е за 50 000 лв.
До Силва -кьорфишека публикува:
04 Май 2018 | 10:58
За каква циганка става въпрос? Дайте яснота моля! В статията става дума за кражба на машини за криптовалута.....
Силва -кьорфишека публикува:
04 Май 2018 | 10:44
Изтрезнели ,ма циганке!Друг път да не си помисляш да звъниш в това състояние на бивш депутат .И той няма да те спаси от заведеното дело срещу теб за 10 000лв. от шеф на общинска фирма по чистота.Пак се ежи ,и се прави на голямата работа!Ти още ли не си разбрала ,че целия регион знае ,че си циганка ,и никой не те взема на сериозно.

Добавете Вашия коментар

TOP