Нова карантинна сграда ще бъде изградена в зоологическата градина в Благоевград

12 Февруари 2019 | 10:39
0 коментара
Култура

Нова карантинна сграда ще бъде изградена в зоологическата градина в Благоевград. 

В нея ще бъдат настанявани новопостъпили животни. Ще бъде определено и място, където ще се изолират и такива в недобро здравословно състояние. Карантинната сграда е заложена в Инвестиционната програма за настоящата година.

Предстои да бъде извършен ремонт на част от клетките за животни. Целта е да бъде осигурен по-широк периметър на маймуните, лъвовете, дивата свиня, благородния елен и др.

Подобряване на условията в зоологическата градина се извършва поетапно. През последните година бяха изградени пет нови клетки, включително клетката на мечките, на чакалите, вълците, лопатарите. Извършени бяха и множество ремонтни дейности за обновяване на клетките и алейните пространства.

Зоопаркът разполага с ветеринарно-медицински кабинет, оборудван с необходимата апаратура. Животинските видове имат медицински картони, в които се вписват направените прегледи и евентуални лечения. Животните се хранят по утвърдени хранителни дажби.

Хигиенизирането на помещенията става ежедневно. Здравословното състояние на животните, обитаващи благоевградския зоопарк е добро и се следи от специалисти. В зоологическата градина в Благоевград има над 280 животни от 32 вида.

При посещение на големи групи има възможност за изнасяне на беседи, свързани с произхода и начина на живот на обитателите на зоологическата градина в Благоевград.

В началото на 2016 година благоевградският зоопарк получи лиценз, в който, са вписани краткосрочни и по-дългосрочни мерки, които се изпълняват.

Зоопаркът е отворен за посетители от 08:30 часа до 17:00 часа.

Добавете Вашия коментар

TOP