Нова кампания във Фейсбук: Изхвърляйте костилките през прозореца на колата, за да има повече дръвчета!

08 Юли 2019 | 11:44
0 коментара
Любопитно

Нова кампания се завъртя в последните дни сред българите в социалната мрежа Фейсбук. Идеята й е свързана с опазването на природата, затова и за броени часове стана изключително популярна.  

„Мога ли да ви помоля за помощ? Моля, ако ядете плодове, не хвърляйте семената и костилките им, оставяйте ги да изсъхнат и ги съхранявайте в торбичка в колата си. Когато излизате на път, изхвърляйте ги от прозореца там, където няма дървета. 3а останалoтo ще се погрижи майката природа. Казват, че в Малайзия, Тайланд и други азиатски страни са приели тази идея и сега навсякъде имат плодни дръвчета. Нека не правим изключение!”, гласи постът, който вече е споделен от хиляди потребители. Повечето от коментарите под него пък са положителни.

„Чудесна идея”, „Подкрепям я”, „От много костилки все някоя ще поникне. Като бяхме деца, така ни учеше баба”, „Винаги съм го правила. Дали-или - зависи изцяло от природата! Но щом птиците разнасят и сеят и порастват дървета, няма причина и това да не стане”, коментират хората в мрежата.

Добавете Вашия коментар

TOP