Нова измама с лотарийни билети! Десетки пропищяха!

03 Април 2019 | 15:35
0 коментара
Общество

Нов вид измама с билети от Националната лотария се появи в Асеновград.

За това сигнализира trafficnews.bg, позовавайки се на читател който е пострадал от схемата.

Изобретателни момчета подпечатват цифри на билетчета, като добавят числа към оригинално написаните и по такъв начин източват пари от магазини, които изплащат печалби. Правило на играта е, че максималните суми, които се дават от магазини е 100 лева. Точно на такава стойност са фалшивите билети.

Сценарият е следният: Момчетата закупуват билети лото . След като изтъркат детелините и се появят цифрите, преглеждат дали съответно има сума 100 лева като печалба. Виждат числото отговарящо на сумата и ако е възможно то подправят. Нашият читател споделя, че машината, с която се извършва измамата явно е доста добра, щом не може да се разбере истинско ли е числото или подправено.

След като билетът е подправен някой от схемата отива в малък магазин, по възможност без камери, обозначен, че изплаща суми от играта и осребряват билета, тъй като изплащането във верига на Лафка става чрез маркиране на баркода.

„Не можахме да разберем, че е измама докато не дойде дистрибутора. Когато маркира бар кода на уж печелившия билет, апарата показа, че няма печалба. Тогава разбрах за измамата”, коментира читателя.

„След няколко дена разбрах, че не само аз съм потърпевш, а и други колеги с малки магазини в града. Мошениците са минавали в различни магазини всеки ден и са източвали по 100 лева от всеки”, добавя още читателят ни.

До момента той е изгорял с 200 лева, но не така стоят нещата с неговите колеги. Някои от тях за два месеца са изгубили над 400 лева.

Добавете Вашия коментар

TOP