Нова акция на КАТ - с три основни акцента! За какво ще проверяват този път?

06 Август 2020 | 16:33
0 коментара
Криминално

До 12 август започва специализирана полицейска операция с три основни акценти - мотори, основните пътни артерии към Черноморието, както и срещу агресивни шофьори, които притесняват останалите участници по пътищата. Това каза инспектор Петър Соколов от „Пътна полиция“ по време на брифинг.

"Към момента пътно-транспортната обстановка в страната е спокойна. За изминалото денонощие имаме възникнали 16 тежки пътно-транспортни произшествия с един загинал участник и 21 ранени. Имаме едно тежко пътно-транспортно произшествия в района на Ришкия проход, на територията на Областна дирекция Бургас, където в момента тече оглед на произшествието. Пътят в участъка е затворен и има обходен маршрут. С цел подобряване на пътно-транспортната обстановка от отдел „Пътна полиция“ от Главна дирекция „Национална полиция“ е създадена организация и от днешна дата до 12 август започва специализирана полицейска операция, която е с три основни акцента", каза той.

"Продължаваме и засилваме контрола на водачите на дву- и триколесни моторни превозни средства, с цел недопускане на пътни инциденти с тях. Вторият акцент е засилен контрол по автомагистралите и основната пътна артерия първи и втори клас посока от вътрешността на страната към черноморските курорти. В тази насока са включени всички налични технически средства за контрол на скоростта и са разположени в уязвимите участници в пътната мрежа, както по местата, където имаме най-много нарушения на скоростните режими. Провеждане на денонощна операция от петък на територията на черноморските курорти за недопускане на употреба на моторни превозни средства от неправоспособни водачи и такива, окито са употребили алкохол и наркотични вещества. Както и изпреварване, навлизане в лентата за насрещно движение и водачи с агресивно поведение", обясни инспектор Соколов, цитиран от "Дарик".

Той увери, че там, където пътната мрежа позволява обходни маршрути при потенциални блокади от страна на протестиращи, тогава полицията ще направи необходимата организация.

Добавете Вашия коментар

TOP