Нов социален център за уязвими групи отваря врати в Симитли

03 Април 2019 | 13:49
0 коментара
Култура

Нов социален център отваря врати в Симитли. Центърът „Равни” е по проект „Прилагане на социално-икономически и образователни мерки за интеграция на уязвими групи в община Симитли”.

Той ще предоставя социално–правни консултации, психологически и трудотерапевтични услуги, изготвяне и осъществяване на индивидуални програми за социално включване.

Предоставяните услуги ще са с допълващ и надграждащ ефект към услугите на съществуващите звена в общината.

Центърът ще разполага със специалисти, специализирали в работата със специфични целеви групи. Кандидатите за получаване на въпросните услуги могат да са представители на ромската общност, хора в риск и/или жертва на дискриминация, хора, населяващи територии, в т.ч. с ниска гъстота на населението, селски и изолирани райони, части от населени места, в които е налице концентрация на проблеми, създаващи риск от бедност, социално изключване и маргинализация (висока безработица, ниски доходи, ограничен достъп до публични услуги, териториална сегрегация, пространствена изолация и др.).

Подборът ще се осъществи на следната база: „първият подал документи е първи по право“, т.е. редът на подаване е решаващ, като от значение ще бъде и дали лицето отговаря на поставените от проекта и програмата условия. Документи се подават до 24 април тази година. Дейността на социалния център ще стартира през месец май.

 

Добавете Вашия коментар

TOP