Нов случай на блудство с дете в Сотиря

31 Август 2019 | 10:38
0 коментара
Криминално

Нов случай на жестокост към дете в сливенското село Сотиря – двама мъже се опитаха да изнасилят 8-годишно момиче.

Детето веднага е откарано в болница без опасност за живота. След преглед е установено, че няма сериозни наранявания и данни за извършени блудствени действия. Момичето е изписано за домашно лечение, предаде БНР.

Полицията е задържала мъж на около 60 години и момче на 15 години. Информацията е потвърдена от МВР. По информация на bTV, местните жители са ги хванали и предали на униформените.

Разследваме случай на блудствени действия между непълнолетни, съобщи пред репортер на БТА гл. комисар Димитър Величков, директор на ОД на МВР-Сливен. Той поясни, че 15-годишното момче и 8-годишното момиче живеят в един квартал и се познават. Възрастният мъж е бездомник и е обитавал постройката, където се смята, че е било извършено престъплението. На пострадалото дете е бил извършен медицински преглед в областната болница, след който е установено, че няма данни за изнасилване и е било освободено, каза още комисар Величков.

На 15 август в селото бе изнасилено и убито седемгодишно момиченце. Заподозреният за престъплението – 21-годишният Мартин Трифонов – бе задържан след мащабна акция на полицията, като оказа съпротива и бе прострелян. Той все още е в болница, посочи комисар Величков. Там му бе определена мярката за неотклонение “задържане под стража”, повдигнати му бяха и обвинения.

В Сливен имаше множество мирни протести и бдения в памет на момиченцето. Организирана бе и подписка за отпадане на процедурата за съкратено съдебно следствие, чрез която има възможност присъдата на осъдения да бъде намалена. Хората настояват за най-строгото наказание – доживотен затвор без право на замяна.

Добавете Вашия коментар

TOP