Нов ръст на заболелите от COVID-19 в Гърция

05 Август 2020 | 08:35
0 коментара
Общество

През последните 24 часа Гърция регистрира рекордно голям брой нови случаи на заразени с коронавируса – 121, от които само пет са от тестове, извършени във входните КПП-та в страната, според официални данни на Националната организация за обществено здраве, предаде МИА.

Според гръцките медии, от днешните нови случаи 47 са в Солун, 26 в Атика, 8 – в Лариса, 7 – на остров Корфу и двама в други по-малки населени места в Гърция.

От началото на епидемията са регистрирани общо 4 855 случая.

Тъй като през изминалата седмица броят на новите случаи в Гърция започна рязко да се увеличава, заместник-министърът на гражданската защита Никос Хардалиас и професорът по епидемиология и ръководител на компетентния комитет в Министерството на здравеопазването Сотирис Циодрас проведоха спешна пресконференция днес следобед.

През последните 24 часа и в Кипър са регистрирани все по-голям брой нови случаи на заразата. Министерството на здравеопазването заяви, че са регистрирани 25 нови случая, което доведе до броя на положителните случаи от началото на епидемията до 1180. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP