Нов пробив в сигурността на Фейсбук

22 Март 2019 | 14:06
0 коментара
Общество

Паролите на милиони потребители на Facebook са били достъпни за около 20 000 служители на компанията, съобщава БГНЕС.

Брайън Кребс, който се занимава с проучване на сигурността, съобщи за този пробив в сигурността и заяви, че е възможно да са засегнати паролите на около 600 милиона потребители. Проблемът може би датирал още от 2012 г.

В изявление от Facebook казват, че оправят „глич”, заради който паролите се споделяли на вътрешната мрежа на компанията. Кребс казва, че източник от Facebook е му разказал за “пропуски в сигурността”, позволяващи на разработчиците да създават приложения, които записват и съхраняват паролите, без да ги криптират.

Инженер Скот Ренфро от Facebook заяви, че вътрешно разследване е показало, че няма никакви „признаци на злоупотреба”. В официално съобщение от компанията казват, че са разбрали за проблема през януари при рутинна проверка на сигурността. Разследването показало, че повечето от засегнатите потребители влизали във Facebook lite, който се използва в държави, където интернетът е слаб.

„Ще уведомим стотиците милиони потребители на Facebook lite и десетките милиони на Facebook и Instagram”, заявиха от компанията.

Добавете Вашия коментар

TOP