Нов младежки център със фитнес, зали на изкуства, отдих и танци ще прави община Благоевград

07 Януари 2020 | 10:11
1 коментара
Бизнес

Модерен младежки център за 2 000 000 евро ще строи община Благоевград.

Администрацията вече е внесла инвестиционното намерение в РИОСВ. От документа става ясно, че центърът ще е с разгърната площ 1200 кв. м и ще разполага със зали за цяла палитра от занимания. Ще има даже конферентна зала с 45 седящи места и 2 кабинета за симулантен превод. Ще се изгради зала за хранене отново за 45 човека с обособена кухня, помещение за порциониране на храната и склад. Центърът ще име още компютърна зала за обучение, зала за танци с аудиосистема, огледала.

Също и фитнес, зала за отдих, зала за изкуства.
Легловата база ще е за 40 човека, разпределени в двойни и тройни стаи с баня и тоалетна. Всички помещения ще бъдат обзаведени и ще се се отопляват с газ.
От община Благоевград съобщиха, че проектът ще се финансира по Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“ от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Норвежкия финансов механизъм 2014 -2021 г.

Основната целева група, към която ще бъдат насочени дейностите на центъра, са всички младежи на възраст между 15 и 29 години, ученици, застрашени от отпадане или отпаднали от образователната система, младежи в риск от етнически малцинства, младежи, живеещи в малки и отдалечени населени места, млади хора, които са извън заетост, образование или обучение и др. С изграждането и функционирането на центъра се цели да се повиши социалното и икономическо развитие в района, съобщават от община Благоеврград.

Предвижда се в рамките на проекта в центъра да работят петима младежи, двама образователни медиатори, един психолог и един ръководител. Назначените служители на центъра ще се обучават от представители на Съвета на Европа в съответствие с изискванията за качествена младежка работа.

Срокът за изпълнение на проекта е 42 месеца.

Добавени коментари

Манго публикува:
07 Януари 2020 | 12:14
Годините да са от 12 нагоре,да идват и млади майки за обучение,а психолога да разполага с 2-3 тояги,защото е необходимо за приличен разговор.Трябва да има и музикални инструменти за фитнес залата!Предвидено е да няма медни и железни предмети!

Добавете Вашия коментар

TOP