Нощните заведения ще са под специален надзор заради COVID-19

19 Юни 2020 | 15:21
0 коментара
Общество

Засега нямаме никакви сигнали за възникнал случай от нощно заведение. Регионалните здравни инспекции специално ще наблюдават нощните заведения. Това коментира на брифинг в Министерския съвет здравният министър Кирил Ананиев относно разпространението на COVID-19 у нас.

Вие знаете, че моето първоначално предложение беше нощните заведения да продължат да бъдат затворени с оглед разпространението на вируса.

По думите на Ананиев, ако СПА центровете се отворят, това ще е от началото на месец юли. Не бива всички мерки едновременно да се отварят, счита Кирил Ананиев.

Според него в момента броят на болните не е обезпокоителен. Министърът подчерта обаче, че всеки един вирусоносител е притеснителен сам по себе си. Министър Ананиев каза, че в момента се правят много по-голям брой тестове – и като видове. Ананиев обясни, че съвсем нормално е дексаметазонът да се разшири като използване в лечението на българските граждани.

Заетостта на легловата база за респираторни заболявания в момента е 35% уточни Кирил Ананиев, като подчерта, че държавата има готовност да удвои легловата база, ако това се налага.

Стана ясно, че медикаментът хидроксихлороквин се използва под строг лекарски контрол и количества от това лекарство има.

Добавете Вашия коментар

TOP