Нинова: Върви координирана атака срещу президента Радев

23 Април 2018 | 07:25
0 коментара
Политика

Вътре на КСНС Борисов и Цветанов атакуваха в синхрон Радев. Единият за тъмнината и светлината, прозрачността и кражбата в държавата – Бойко Борисов, а другият за превъоръжаването на Армията и затова какъв самолет да бъде купен. Стратегия за сваляне на авторитета на Румен Радев виждам зад това. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред БНР в коментар за проведения Консултативен съвет за националната сигурност (КСНС).

„Изненадах се след края на КСНС, защото вътре и дума не е ставало за излизане на България от ЕС и НАТО. Нито един от текстовете не навежда на такава мисъл и изведнъж отвън се говори това. „Те не могат да проумеят, че могат да имат институция, която не им е послушна. Третото е една координирана атака срещу президента Радев и БСП за сваляне на авторитета на президента. Координирана, защото мисля, че това се прави от Цветан Цветанов в ролята му на уж лошото ченге, а Бойко Борисов – уж добрият“, каза соцлидерът.

Нинова също като президента Радев смята, че трябва да има промяна на статуквото, в противен случай ще дойдат националистически, популистки вълни, с които е непредсказуемо накъде ще тръгне Европа и България. Споделям казаното от президента Румен Радев, подчерта тя. Нинова коментира и задържането на кмета на район „Младост“, която е обвинена във взимане на подкуп.

Според нея, начинът на задържането й е минал нормалността и границите: „Задържането пет часа на улицата, на тротоара с белезниците – повече показност, отколкото съдържание. Подобни показни арести, приключиха с осъдителни присъди за България в Страсбург и ги плати народа“.

Корнелия Нинова отговори и на твърденията на нейни колеги, че призивът и за намаляване на депутатските заплати и почивни дни е популизъм като уточни, че това предложение го е направила още преди година, когато бе избрана за вицепрезидент на Социалистически интернационал.

„Пропастта между политическия елит в Европа, и в България, се увеличава. Смятам, че всяка привилегия на политиците е стъпка към политическото ни самоубийство в ситуацията, в която се развива Европа, а и България. Всички говорим лицемерно колко са големи неравенствата и как трябва да се справим с това, но със собствените си действия увеличаваме неравенствата вместо да се борим с тях. 400 хиляди българи работят на минимална заплата и тя се е увеличила с 50 лева, а депутатската за този период с 564 лева. Две трети от българите работят под средната заплата – тя се е увеличила с около 120 лева за този период, депутатската с 564 лева“, каза тя. /БГНЕС

 

Добавете Вашия коментар

TOP