Нинова: Всички, които си позволиха да свържат моето име и БСП с корупция и "Цанков камък" отиват на съд - от Бойко Борисов до подгряващата група говорители

22 Август 2017 | 15:01
0 коментара
Политика

Всички, които си позволиха да свържат моето име и БСП с корупция и с "Цанков камък" отиват на съд - от министър-председателя Бойко Борисов до подгряващата група говорители. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг на „Позитано”, предаде репортер на БГНЕС.

Корнелия Нинова е изпратила писмо до главния прокурор във връзка с всички направени досега предварителни проверки, досъдебни производства, експертизи на документи, разпити на свидетели и пита по какъвто и да е повод, по какъвто и да е начин някъде излиза ли нейното име. В отговора от главния прокурор Нинова съобщи, че се цитирали всички досъдебни производства, предварителни проверки.

„Уважаема г-жо Нинова, нямате нищо общо с тази работа, ако мога така да обобщя”, се казва в писмото, заяви Нинова. Тя посочи, че е писала до австрийския посланик и информира, че получила отговор.

„Следствените дейности по съдебно-наказателни деяния в Австрия се извършват от прокуратурата по компетентност и последващо коректно правораздаване. Благодаря Ви за писмото от 15 август 2017г, относно проекта "Цанков камък" и мога да ви уверя, че съм информирал по въпроса австрийските служби”, цитира писмото Нинова.

Лидерът на БСП коментира, че „не може в политиката, за да отклоняваш вниманието от себе си, за да омаловажаваш политически опонент да хвърляш димки”, след това по някакви причини, вече кой ден мълчат - защо мълчат сега, попита тя.

„И надявам сега министър-председателят да отговаря на въпроси какво имаше предвид и кого имаше предвид когато говореше за корупция в "Цанков камък”, заяви Нинова.

Според нея една от причините за „тази августовска случка с "Цаков камък” е и уплахата от техния атникорупционен закон. Сега те започват обсъждането с професионалните гилдии.

Корнелия Нинова обяви и че внасям писмо до Специализирания съд да кажат „кои са политиците в списъка, взимали пари от КТБ и защо са ги взимали, независимо от коя политическа партия са”. /БГНЕС
 

Добавете Вашия коментар

TOP